Vinter i Trondheim

Det snør det snør, tiddelibom..

Vinteren i Trondheim er full av opplevelser! Og er du ikke født med ski på bena, så slapp av – du kan ta bena fatt både i markaområdene rundt byen, eller i Midtbyen der det er kort vei til kafeer og restauranter med mat i verdensklasse! Her får du inspirasjon til å utforske Trondheim på vinterstid.


Grønlia – Ei Perle i Bymarka

Grønlia er ei perle i Bymarka, med fantastisk utsikt over Skjellbreiavannet. På dette trivelige serveringsstedet kan man nyte både søtbakst, brødmat, småretter og kald og varm drikke. Spenn på deg skiene, og ta turen:

Utleie av ski

Trondhjems Skiklub har skiutleie av smørefrie klassiskski på Skistua gjennom hele sesongen. Her kan du leie både ski, staver og sko til en billig pris. Du finner de i kjelleren på Skistua (bruk ringeklokken ved kjellerinngangen for å tilkalle personalet i ukedagene).


Utforsk Trondheim Fra Vannet

Få et nytt perspektiv på byen med en båt- eller kajakktur på Nidelva. Vinter, mørke og snø er ingen hindring – ta på deg varme klær og bli med på en magisk reise langs vannet i vinter.


Jakten På Nordlyset

Nordlyset, også kjent som Aurora Borealis, er et magisk skue og på ønskelisten til de fleste. Men hvordan vet man når det kommer og hvor er det best å dra for å se det? Vi har samlet noen gode råd for deg som vil øke sjansene dine for å se nordlys – god jakt!


Opplevelser På Rekke Og Rad

Lei en flytende badstue på Havet Arena i vinter, og når du er god og varm etter oppholdet i badstua, kan du hoppe i sjøbassenget. Badstuene har en kapasitet på opptil 12 personer hver, og her får du også servering, konserter og mye mer. Er dere på utkikk etter en spennende aktivitet i vinterferien, så er Lysparken LUMAGICA på Kristiansten Festning en magisk opplevelse for små og store i perioden 27. januar–26. februar 2023. Sjekk også ut programmet til Museene i Sør-Trøndelag (MiST), her finner du spennende aktiviteter for små og store i vinterferie-uka. Er du typen for vintersport av sorten «nedover», så kan du sjekke ut de ulike vinterparkene rundt byen. Ble du sulten av alle aktivitetene? Trondheim er Home Of Nordic Flavours, og her får du servert mat i verdensklasse!

Hva Skjer i Trondheim?

Om det er musikk, idrett, kunst eller alt midt i mellom som interesserer deg, så finner du garantert noe å gjøre i Trondheim i vinter. Er du på utkikk etter konsertopplevelser fra byens små og store scener, anbefaler vi å sjekke ut Konsertbyen Trondheim – de lover ørebalsam hele uka! Se vår event-kalender for de store arrangementene frem i tid, eller gå inn på trdevets.no for daglige arrangement i alle sjangre.


Opplev vinterbelysningen i Midtbyen

Vinteren, og særlig førjulstiden i Trondheim sentrum (Midtbyen) er virkelig magisk! Med sin stemningsfulle vinter- og julebelysning er Midtbyen blitt et populært reisemål med «Insta-spots» på hvert hjørne. I 2022 ble Lystunnelen i Westermannsveita satt opp og er den største i Nord-Europa med sine 53 meter. Er du i Julebyen Trondheim i desember, må du innom det årlige Julemarkedet på Torvet. Gå på skattejakt blant de pyntede trebodene, ta en tur i pariserhjulet og spis lokalmat og drikke i Lavvoen. Etter du har besøkt Lystunnelen og sett vinterbelysningen i Nordre, kommer du til Britannia Hotel, som lyser opp i all sin prakt. Britannia Hotel har vært synonymt med julefeiring i Trondheim i over 150 år, så de vet hva deres gjester forventer i førjulstiden. Om du skal sjekke inn på det 5-stjernes hotellet i noen dager, eller bare nyte en Afternoon Tea, så lover vi deg en uforglemmelig opplevelse.

Lystunnelen
Julemarkedet
Vinterbelysning
Britannia Hotel