Mektige Ørland

FOSENHALVØYA

Ørland

Halvveis ut i Trondheimsfjorden, og helt ytterst på Fosenhalvøya, finner vi vakre Ørland, og kommunesenteret Brekstad.

Landskapet i Ørland er fantastisk! Flatt fruktbart land møter fjord, og beitende storfe langs den naturskjønne dyrka marka understreker freden og stillheten som har en tendens til å prege disse kystområdene. Et perfekt sted å leie sykkel og kjenne vinden i håret mens du suser avgårde.

Sov som en dronning i det fineste lin på ærverdige Hovde Gård, en nyoppusset tidligere husmorskole med historie tilbake til 1923, eller våkn opp til soloppgangen med fantastisk havutsikt på Ørland Kysthotell.

Besøk det vakre Austrått fra middelalderen og hør historiene om en av de mektigste norske kvinnene gjennom historien; Fru Inger til Austrått.

Fosenhalvøya er også et eldorado for fuglekikkere, og fuglevernområdet i Eidsvatnet med et opparbeidet område for fugletitting er verdt et besøk for fugleelskere,

Besøk det lille tettstedet Uthaug og dens historiske fiskehavn og smak på lokalprodusert sjømat ved bryggene, eller lei en båt og dra ut til et av Norges mest fotograferte fyrtårn; Kjeungskjær. Det er det eneste røde, åttekantede fyret i landet.

Ørland er et sted for alle som liker å nyte naturen, vakre landskap og historiske opplevelser, kun i underkant av time unna Trondheim via en ferjetur over fjorden.


Ørland