Havporten Hitra

ØYPARADISET

Hitra

Hitra ligger i skjærgården utenfor Trondheim, og er det perfekte stedet for å oppleve norsk kystkultur og -tradisjoner. Fang kamskjell og spis dem så ferske som det er mulig å få dem. Besøk det åpne havet og kjenn havbrisen blåse gjennom håret. Overnatt ved sjøkanten og få frokost servert fra lokale matprodusenter.

Hitra er Norges syvende største øy. Her vil du møte mennesker med en stolt kystkultur som vil ønske deg hjertelig velkommen hvor enn på øya du drar. På sommeren er øya full av liv fra sommergjester som besøker hyttene sine, eller turister som opplever øya for første gang.

Hitra har et innbyggertall på rundt 4500 mennesker, og nesten like mange badesteder. Om du er ute på sjøen eller på vandring langs en av de mange kyststiene, vil du alltid finne et godt sted å hoppe uti – og ja, du kan bade året rundt!

Minner for livet

Hitra er et ferieparadis for besøkende i alle aldre. Du kan besøke kystmuseet, eller gårdsbutikker som selger egne produkter, du kan dra på fisketur, leie en båt, spise fantastisk kortreist mat, og få nærkontakt med kystkulturen. Eller hva med et besøk på et oppdrettsanlegg? Hitra er verdensledende i akvakultur-teknologi. Rundt om på øya kan du finne overnatting for alle budsjetter. Lær mer om mulighetene Hitra byr på hos Visit Hitra.

Fersk Ferskere Ferskest

Flere steder på øya kan man se de ulike lagene av historien; både boplasser fra steinalderen og historiske funn fra jernalderen.

Fra gammelt av var fisket viktigste næringsvei på Hitra, og det gamle handelsstedet Hopsjøbrygga fra 1730 er et levende bevis på den del av historien som bygget øyas fremvekst og velferd, i tillegg til utstrakt sagbruksdrift.

I dag preger havbruksnæring, fiskeforedlingsindustri og reiseliv næringslivet på øya, og det er kort vei mellom spisesteder som serverer mat av lokale råvarer og fersk sjømat.

Restauranten Ansnes Brygger på Ansnes er den restauranten som serverer mest fersk sjømat av alle restauranter i Norge. Kjøkkensjef og innehaver Olas signaturrett pepperkrabbe må oppleves.

Hitra