Dagstur til Stjørdal

Til Stjørdal

REISETID FRA TRONDHEIM: 25-35 MINUTTER MED BIL/BUSS/TOG

Det er også mulig å nå Stjørdal på sykkel. Sykkelturen går gjennom et vakkert jordbruksterreng og småhusbebyggelse langs Trondheimsfjorden på den gamle hovedveien mellom Trondheim og Stjørdal. Turen med sykkel tar i underkant av to timer uten stopp. Bilturen på samme vei er like sjarmerende, med unntak av vind i hår og syre i lår.

Route 26

LOKALMATSAFARI LANGS STJØRDALSELVA

Stjørdal sentrum er et godt utgangspunkt for flere ulike opplevelser. Vår absolutte favoritt er matsafariene – og det er flere! Route 26  – Stjørdals vakre gårder – med noggå attåt! Route 26 består av ni gårder med fantastiske opplevelser for hele familien. Her kan man spise seg igjennom Stjørdalsføret på gårdsutsalgene, besøke de mange kunshåndtverkstutsalgene, oppleve nærkontakt med våre kjæreste gårdsdyr eller rett og slett bare nyte fersk håndtverksbakverk rett fra steinovnen. Man kan velge seg ut noen bestemte gårder eller gå for hele pakken på ni!

Route 26 egner seg også spesielt godt til opplevelse på sykkel, mange steder er det også lett adgang til elva for et avkjølende bad på varme sommerdager. Uansett, det blir garantert uforglemmelig og innholdsrikt. Opplevelsene slynger seg langs Stjørdalselven fra sentrum oppover mot Sona og fra start til slutt tar turen en knapp halvtime. På denne frodige vakre strekningen kan du oppholde deg i timevis – dagevis – valget er ditt.

Hvor skal man begynne?

NB: IKKE ALLE GÅRDENE LANGS ROUTE 26 ER ÅPNE FOR DROP-IN, TA KONTAKT PÅ FORHÅND FOR Å AVTALE BESØKET.

Fantasigården

Start med et besøk på Fantasigården. På gården serveres det mat fra lokale produsenter, prøv velværeavdelingen med boblebad eller sauna.

Eidum gårdsbakeri

Eidum Gårdsbakeri bakes alt for hånd. Surdeig, lite gjær og lang hevetid får fram den gode smaken, og gir holdbare brød. Alt steikes i steinovn. Stall Eidumstrøa tilbyr fantastiske opplevelser og friluftsøyeblikk med islandshest. Fantastiske opplevelser på hesteryggen en nær aktivitet som passer for barn i alle aldre.

Ersgard

Hvis man ikke er for mett passer det godt med et lunsjstopp på familiegården Ersgard og et hyggelig møte med Husfrua Grete og drengen Stein;  9. generasjon på gården. Det 200 år gamle tunet ligger idyllisk til ved elva og her stopper pilgrimmene for både losji og ekte bondekost. Ovnsbakt lam eller pilgrimsuppen er to høydare. Lokalt øl er tilgjengelig. Ikke glem at Stjørdal er ett av få steder i hele Norge som har holdt de gamle tradisjonene med maltølbrygging ved like. På den gamle låven finnes det også et spennende utvalg med redesignede møbler, nye og gamle møbler og interiør til salgs.

Øfsti Vestre & Oddruns Atelièr

Så går veien videre til Øfsti Vestre and Oddruns Atelièr. På gårdsbutikken selges mohairgarn, tovede produkt og billedkunst og Oddrun selv bruker også ull fra mohairgeitene på gården i sine produkter.

Solheim gård

Solheim gård selges håndlagde småmøbler og mange spennende interiørprodukter skreddersydd for hus og hytte. Her tilbys også reparasjoner av tremøbler på snekkerverkstedet, en butikk i stabburet og enkel servering på tunet.

Øfsti søndre 

Rett ved – på Øfsti Søndre er det også en åpen gårdsbutikk med gårdens egne produkter, bla. kjøtt fra 100% grasfõret lam og storfekjøtt. Dette er en Inn på tunet – gård. Her er det mulig å møte både sau og kyr av gamle norske raser, som den grå trøndersauen og trønderfe.

Øfsti mellom

Øfsti Mellom Øfsti Mellom er en gammel gård med en lang historie! I sommerhalvåret er det innimellom omvisning i gårdsmuseet og i fjøset kan man prøve seg som budeie. Her er det også gårdsmatusalg av kjøtt og pølser fra gårdens storfébesetning.

Fuldseth gård

Den økologiske Fuldseth gård produserer mange ulike grønnsaker, og dyrker gamle kornsorter. Møt den sjarmerende gammelnorske spælsauen. Egg fra den svenske lantrasen Hedemora høns er til salgs og denne gården er også en Inn på tunet – gård.

Kilnes gård

Avslutt reisen på Kilnes gård, og husk å fyll opp melkeflasken med helt fersk melk fra Norges første melkeautomat! Melken fra gården ble årets produkthovedvinner under Trøndersk Matfestival i 2018. Melkeautomaten er åpen hver dag fra 08.00-20.00. Her på gården er mulighet for å hilse på mange forskjellige dyr.

NB! Ikke alle gårdene langs Route 26 er åpne for drop-in, ta kontakt på forhånd for å avtale besøket.

ROUTE 26 FACEBOOKSIDE

Bli en natt …

OVERNATTING I STJØRDAL

Det er mye å se og gjøre i Stjørdal! Å legge inn en natt eller to er derfor å anbefale. Bo på sjarmerende Ersgard, et veldrevet familiegårdshotell hvor historien står skrevet på veggene, alternativt en mer urban overnatting som Scandic Hell og Radisson Blu Hotel.