Dagstur til Hitra

Hvordan komme seg til Hitra?

REISETID: 2 TIMER MED BIL

Det er mange veier til Rom, og like mange til Hitra. I alle fall nesten! Tar du bilveien fatt, går turen fra Trondheim, over fjellet og ned til kysten. Men du kan også reise sjøveien i hurtigbåt, og få en sjarmerende tur over Trondheimsfjorden med på kjøpet.

På veien dit…

EN LITEN STOPP I ORKANGER

I småbyen Orkanger ligger herskapelig Bårdshaug Herregård . Den majestetiske herregården var opprinnelig hjemmet til gründer og verdensmann Christian Thams: arkitekt, minister, godseier og generalkonsul. En lunsj ved Bårdshaug Herregård er en opplevelse i seg selv, hvor maten tilberedes med lokale råvarer av ypperste kvalitet.

Disse råvarene har gitt Orklandsområdet internasjonal oppmerksomhet de senere årene. Her ligger de kjente gårdene Fannremsgården og Schjølberg Søndre , som leverer de fleste råvarene til Michelinrestauranten Credo. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor «Smaken av Orkland» har blitt et begrep.

Etter lunsj

BESØK LOKALE MATPRODUSENTER OG SPISESTEDER

Veien videre går over fjellet. Du tar deg raskt til den andre siden, hvor det majestetiske øyriket åpenbarer seg i horisonten. Ikke bare er landskapet på Hitra slående vakkert, men øyene tilbyr også aktiviteter nok til å fylle en hel dag – minst.

Liker du å bade, venter asurblå sjø og finkornete sandstrender i Reksafjæra på Fjellværøya og i Auksandfjæra på Ulvøya (broforbindelse). Når magen begynner å rumle, frister Hitra med bugnende lokalmatutsalg og flere spisesteder med ferskfanget sjømat. Tar du turen til det gamle handelsstedet Hopsjøbrygga, kombinerer du enkelt måltidet med et besøk på Norges eneste hvalmuseum som ligger i bryggas andre etasje.

Smaken av Hitra finner du også på DalPro Gårdsmat. Her slukker du enkelt søtsuget med hjemmelagde kaker, eller velger blant kvalitetskjøtt fra hjort og villsau, som lever i frihet på Hitra og Frøya. Til glede for de minste, har gården også en egen hjorteinnhegning. Besøker du gården på formiddagen, når det er fôringstid, er det store sjanser for å få klappet disse flotte dyrene.

For deg som trives ekstra godt sammen med firbeinte, er det også mulig å oppleve Hitra på hesteryggen. På Hitra Hestesenter rir du gjennom skogen eller over stranda, i rolig skritt eller full galopp.

Overnatt …

OVERNATTING PÅ HITRA

Skal du overnatte på Hitra, finner du enkelt en god seng å sove i. Sjekk inn på Ansnes Brygger eller Dolmsundet Marina, og bo komfortabelt i maritime sjøhus og leiligheter.

Ansnes Brygger lokker med alt fra heftige ribbturer til avslappende spabad, hvor du nyter utsikten over det storslåtte øyriket. Du kan også smake deg frem blant øl brygget på huset, og mat fra den renommerte hotellrestauranten. Dolmsundet Marina ligger like ved Dolsmundet Hotel, hvor du finner en skjermet hage med både strandvolleyballnett, klatrestativer og klatrevegg. I tilknytning til hotellet ligger også et opparbeidet område med et rekonstruert langhus fra vikingetiden, store lavvotelt og en liten lekedam for de minste.

Vil du bo mer sentralt, velger du fullservicehotellet Hjorten hotell i kommunesenteret Fillan. Her spiser du sesongbasert på restaurant Hav:myran, med spesialiteter som lokal hjort og fersk sjømat på menyen. Dette er restauranten som setter standarden for enhver hotellrestaurant.