Reise med hund

Det er ingen grunn til å la familiens beste venn være igjen når resten av familien drar på ferie. Vi har samlet nødvendig informasjon slik at turen til Trondheim blir hyggelig for både tobeinte og firbeinte!

Restauranter

Flere av spisestedene i Trondheim ønsker din firbeinte venn velkommen til uteserveringen og tilbyr friskt vann på forespørsel. Hos Ladekaia og Baklandet Skydsstasjon får også hunden være med inn på egnet område.


Hundevennlige hoteller

Flere hoteller tillater at man tar med kjæledyr på forespørsel. Dette kan imidlertid koste ekstra.


Ta med hunden

TRONDHEIM CAMPING

Har du noen gang tatt med hunden på innendørs minigolf? Det kan man her! Frem til kl. 19.00 hver dag.

SVERRESBORG

Til Sverresborg Folkemuseum er hunder hjertelig velkomne sammen med tobeinte.

TUR I BYMARKA

Ingenting gjør vel hunden mer glad enn å få være med på en tur ut i naturen. På Lavollen er tobente hjertelig velkomne i Gulstua.

Praktisk informasjon

Båndtvang

I Trondheim er det båndtvang hele året enkelte steder og mer tidsbegrenset båndtvang andre steder. Det er båndtvang hele året i bynære strøk som i boligområder, handleområder, parker, kirkegårder, ved skoler, barnehager og idrettsanlegg.


Aktsomhetsplikt

Hund sammen med ansvarlig hundeeier kan ferdes de fleste steder i Trondheim hele året. Alle hundeholdere har imidlertid en aktsomhetsplikt, det vil si at hunden alltid skal være under kontroll både i båndtvangstida og ellers. Eksempelvis må hunden holdes i bånd langs skiløyper, turveger og -stier når det er stor turutfart også utenfor båndtvangstida.


Vaksiner & pass

Før du reiser er det viktig at du sjekker at hunden har alle nødvendige vaksinasjoner. Kommer du utenfra Norge og skal inn i Norge med hund er det viktig at du setter deg inn i de reglene som gjelder hos Mattilsynet.


Veterinærer/klinikker:

TRONDHEIM ØST

Evidensia Trøndelag Dyreklinikk AS
Grilstadvegen 1, 7053 Ranheim
Telefonnummer: 73 82 25 25

TRONDHEIM SØRVEST

Anicura Byåsen
Byåsveien 120, 7020 Trondheim
Telefonnummer: 73 84 14 80

TRONDHEIM SØR

Evidensia Trondheim Dyresykehus
Østre Rosen 78B, 7075 Tiller
Telefonnummer: 73 91 80 01

DYRLEGEVAKTA I TRONDHEIM 24/7

Dyrlegevakta i Trondheim er en privat akuttvakt for hund, katt, kanin og andre kjæledyr. Veterinæren på vakt er tilgjengelig kveld, natt og helg 365 dager i året, for hele Trøndelag. Dyrlegevakta er et over 30 års samarbeid mellom dyreklinikker og dyrehospitaler i Trondheim, alle velutstyrte og med høy kompetanse. Ved et nødstilfelle ring 45 47 33 33

I tillegg har Evidensia Trondheim Dyresykehus også døgnbemanning.