Sommer i Trondheim

Velkommen til sommer i Trondheim. Her er det fint å være om du er på besøk, er turist i egen by eller du er på gjennomreise. Om du kommer hit for for maten, historien, kunsten, musikken eller shoppingen, så vil du finne inspirasjon til å utforske denne store lille byen som har så mye å by på.

Er du ekstra sulten på gode matopplevelser i sommer kan du glede deg til å utforske det Trondheim har å by på for store og små. Vi er stolte av at Trondheim og Trøndelag har fått status som Europeisk Matregion 2022. Her finner du Michelin restaurantene Fagn, Credo og Speilsalen, i tillegg til et kobbel av spisesteder som byr på høy kvalitet og enestående smaksopplevelser.

Hva skjer i sommer?

I løpet av sommeren er Trondheim en arena for et mangfold av små og store festivaler, konserter og arrangement. Er det musikk, mat eller kunst som interesserer deg, så finner du garantert noe å gjøre i og rundt bykjernen. Under har vi funnet frem til et knippe arrangement og aktiviteter som er vel verdt besøket.

Konserter, festivaler og sommeropplevelser

Full oversikt hele året

Se hva som skjer fra dag til dag HER, eller sjekk ut Event-kalenderen vår for å se et utvalg av aktiviteter gjennom hele året:

Kunst og kultur

Trondheim har blitt den lille byen med det store kunstmiljøet, og i sommer bør du sette av tid til å oppleve byens mange små og store gallerier og kunsthaller. Reiser du med barn kan du ta med familien på et av de spennende museene i og rundt Trondheim. Opplev fortida – lev i nåtida – drøm om fremtida er mottoet til Museene i Sør-Trøndelag (MiST). Felles for alle MiSTs museer er gratis inngang for barn til og med 15 år i følge med en voksen.

For matelskeren

Trondheim har overtatt rollen som Mathovedstaden i Norge, og med Trønderske råvarer i verdensklasse vil dere finne mange matopplevelser for store og små.
I tillegg til tre Michelin-stjernerestauranter har Trondheim kulinariske perler på hvert hjørne, som serverer lokale produksjoner fra både land og hav.

For barnefamilien

I Trondheim er det fullt av aktiviteter for barnefamilien. Hva med å kombinere bading med en koselig trikketur opp til Lian, klatre i tretoppene hos Høyt & Lavt eller utfordre de små grå på Vitensenteret? Utforsk Nidarosdomen sammen med barna i sommer, og få uforglemmelige opplevelser for store og små. Legg noen dager av din familieferie hit, og fyll dagene med gode opplevelser for hele familien.


Ta bena fatt i sommer!

I Trondheim er det ikke langt mellom natur og brostein. Utforsk de ulike bydelene med hvert sitt sjarmerende sitt særpreg, eller besøk fargerike Ila, og du kan fortsette videre opp trappen fra Ilabekken som er begynnelsen på en lengre tur i Bymarka.

Leter du etter en sentrumsnær svømmetur kan du gå langs Fjordpromenaden, som med sine grøntareal, sandvolleyballbane, lekeapparater og isbar er en perfekt destinasjon for barnefamilien.


Last opp ditt sekund

Del ditt sekund fra byen vår, rett fra telefonen din.
For Trondheim er så mye mer enn Nidarosdomen, Kristiansten Festning og Munkholmen. Det er alle de menneskene som studerer, jobber og lever livene sine her, og de små, rå, ufiltrerte, ekte øyeblikkene vi alle opplever hver dag. Til denne kampanjen har vi invitert dere alle til å filme og dele noen sekunder av livet deres i Trondheim.

Det er ingen modeller eller produksjonsteam. Så har du noen sekunder å dele? Vi vil ha dem. Da kan vi vise frem alle de vakre, rare, utrolige, smakfulle, søte, meningsfulle øyeblikkene i Trondheim gjennom en autentisk linse!