Bar & restaurant

E.C. Dahls Pub & Kjøkken

Siden 1856

Trondheims stolthet

E. C. Dahls Bryggeri har brygget øl i Trondheim siden 1856. Høsten 2016 åpnet bryggeriet sine dører for publikum. Den tradisjonelle Dahls Pils er brygget her sammen med mange nye og innovative øl. Bryggeriets partner er det velrenommerte Brooklyn Brewery fra New York. Når du besøker bryggeriet, kan du spise og drikke godt, delta i ølsmaking og dra på omvisning i bryggeriet.

Hvis du vil ha et velsmakende måltid, vil du oppleve mye smak på E.C. Dahls Pub & Kjøkken. De fleste ingrediensene er hentet fra lokale produsenter. Restauranten er amerikansk-inspirert og gjør god bruk av grillen. I 1856 grunnla Erich Christian Dahl E.C. Dahls Bryggeri i Trondheim. Året etter ble det første ølet lansert – en Bayer (Munchener Dunkel) laget av brygger Kristoffer Olsen.

Erich Christian var en sentral aktør i Trondheims næringsliv. Han utmerket seg som den danske konsulen. Han fungerte som representant i bystyret i 31 år og i styret i Trøndelag Teater i 26 år. Han var en av de første som ga sykelønn til sine ansatte og etablerte stiftelsen E.C. Dahls Stiftelse for kvinner som fødte i byen. E. C. Dahls Bryggeri ble snart det største bryggeriet i regionen. I 1966 fusjonerte bryggeriet med Aktiebryggeriet på Lademoen, hvor det fremdeles holder til i dag. Ulike ølstiler som eksport, Bock, bjor og Bayer har blitt brygget opp gjennom årene, og Lysholmer, den største ølsuksessen i norsk historie, gjorde sin opptreden i 1983. De brygger fremdeles den anerkjente Dahls Pils, stoltheten til enhver trønder. Gjæren i en Dahls Pils kan spores tilbake over 70 år. Fra 2016 startet serveringen igjen av innovative bryggerier. Vår mest bryggeri, Wolfgang Lindell, har gått sammen med Brooklyn Brewery for å lage et nytt ølspekter som kombinerer det beste av våre bryggetradisjoner med Brooklyn’s inovative ideer. De tre første har fått navnet Lamo Wit, Pepra Saison og Bolt IPA.


Kontakt

Strandveien 71
7042 Trondheim
Telefonnummer: 40 69 74 00
E-post: booking@ecdahls.no
Hjemmeside: ecdahls.no

Åpningstider

Tir – lør: 17.00 – 24.00
Søn – man: Stengt

E.C. Dahls Pub & Kjøkken