Gode vibber

Bula Neobistro

Trondheims rebelske lillesøster

Smakene som serveres på Bula er ofte inspirert av maten Reneé Fagerhøi drømte om som barn. Ikke maten hun fikk servert hjemme, men maten hun drømte om å spise. Reneé vokste opp på en gård hvor tradisjon, økologi og jordkjellere var normen. For henne var en hamburger med thousand island dressing som science fiction å regne. Hos Bula lages det grenseløse retter, som regel med en fot i det folkelige og en fot i gastronomiens verden. Her møtes høy- og lavkultur i perfekt symbiose.

Når du bestiller bord på Bula vil du ikke se en meny på forhånd. Overraskelsesmomentet er alltid tilstede. Hos Bula, lar Reneé sine ansatte på kjøkkenet uttrykke seg fritt, noe hun tror og mener alle drar nytte av. Levende og grenseløst er stikkord for et besøk hos Bula og kokkene henter inspirasjon fra hele verden, og salt, syre og umami brukes aktivt for å aktivere dine smaksløker optimalt.

Et perfekt eksempel på Bula mat er pølse i lompe. Det er Reneés hyllest til Shell stasjonen på Rosendal, som tar imot en sliten kokk midt på natta. Pølsa som serveres hos Bula er inspirert av Morcilla med varme krydder og løk. Lompa er lagd på mandelpotet og rugmel.

Er du nysgjerrig på hva annet Reneé drømte om å spise som ung?

Ta en snikktitt på kokeboka hennes:

 Fritter Shjiten 

Bli med på galskapen!


Intervju

Rebelsk lykke

Bula Bistro – småbyrestauranten med den grenseløse menyen

Det lett å senke skuldrene og bli absorbert av den gode stemningen på Bula Neobistro, omgitt som man er av flamingodekorasjoner, et badekar fylt med vinflasker og lyden av Dolly Parton fra høyttalerne på kjøkkenet.

Så, hva er egentlig en neobistro?

Reneé: «Neo» er fransk og betyr «ny», så inspirasjonen kommer fra Frankrike. Tidlig på 2000-tallet begynte flere unge kokker i Paris å bryte de etablerte reglene for fransk kokkekunst. De utfordret tanken om at den typen kjøtt bare kan kombineres med den typen saus, den typen vin og så videre. De kastet fortidens regler ut av vinduet og skapte en ny type restaurant, en slags bevegelse kan du si: neobistroen. Det er dette vi prøver å gjøre på Bula også – å skape noe nytt og annerledes, noe som går mot strømmen!»

Å bryte regler ja, er det noe du kan relatere deg til?

Reneé: «Ja! Jeg liker å beskrive Bula som den rebelske lillesøsteren på Trondheims restaurantscene. For vi komponerer ikke menyen vår..»


Kontakt

Bula Neobistro
Prinsens gate 32, 7011 Trondheim
Telefonnummer: 40 55 55 29
E-post: post@bulabistro.no

Åpningstider

Hjemmeside: bulabistro.no

Bula Neobistro