Britannia Hotell

Speilsalen

Fine dining

Speilsalen

Speilsalen har i generasjoner vært et rom for utallige samtaler og fine dining i Trondheim. En middag i Speilsalen var ulikt noe annet i byen, her var man omgitt av vakre speil som minnet om et slotts ballsal.

I dag er Speilsalen inntatt av verdensmester og Bocuse d`Or sølvmedaljevinner (2017) Christopher Davidsen. Speilsalen er hans første signaturrestaurant, og her vil opplevelsene fra fortiden speiles og lokke matentusiaster fra hele verden med banebrytende matlaging. Her vil du oppleve fine dining på sitt aller beste!

Speilsalen tilbyr enten en 6 eller 10-retters signaturmeny. Råvarene er håndplukket av det beste som finnes i Trøndelag, men også fra resten av landet, Skandinavia og verden. Speilsalens Head Sommelier og 4-dobbelt Norgesmester i vinkelner, Henrik Dahl Jahnsen, vil finne tilhørende vin fra hotellets rikholdige vinkjeller.

Gjester kan velge å sitte på tilskuerplass ved kokkens bord (passer for grupper fra 1 til 4 personer), et av rundbordene (4-6 personer), eller i en av de to elegante chambre séparée (respektivt opptil 8 eller 12 personer).

Hver søndag inviterer Speilsalen til Champagne lunsj med en spesiell 4-retters meny og et glass champagne fra kl. 12.00.

Kokk Christopher Davidsen, Speilsalen

Intervju

Oppskrift på suksess

I et av Nord-Europas mest eksklusive hoteller, Britannia, ligger restauranten Speilsalen. Her ønsker verdensmester og sølvmedaljevinner fra Bocuse d`Or 2017, Christopher Davidsen, gjestene velkommen til en matopplevelse av de sjeldne. Vi tok en prat med han om signaturrestauranten hans, som i 2020 ble tildelt sin første Michelinstjerne. I tillegg fikk vi han til å røpe hemmeligheten bak matlaging i verdensklasse.

Vi går rett på sak, Christopher: Hvordan kan vi, vanlige folk, lage mat som en mesterkokk?

Vel, det krever hardt arbeid.

Søren, da! Hardt arbeid. Og vi som hadde håpet på et enkelt tips eller to, som at “jo, det er bare å legge til en ekstra teskje muskat”

Det er helt sant som ryktene sier; vi har noen fantastiske råvarer her i Trondheim. Vi på Speilsalen er spesielt glade i den lokale sjømaten. Men når det er sagt; den virkelige jobben består i å transformere ingrediensene til noe særegent. Noe du ikke får andre steder.

Og hvordan fungerer det? Får du opp en visjon i hodet ditt, hvor du formelig kan kjenne smakene, slik en komponist hører notene for seg?

Nei! Det er et praktisk og metodisk arbeid som ligger bak – en tilnærming jeg har med meg fra tiden med Steffen Engelhard, min gamle mentor. Vi starter vanligvis med én hovedingrediens, og tester ulike måter..

les mer


Kontakt

Speilsalen
Dronningens gate 5, 7011 Trondheim
Telefonnummer: 73 80 08 05
E-post: speilsalen@britannia.no

Åpningstider

Besøk www.britannia.no for åpningstider og mer informasjon om Speilsalen.

Speilsalen