KJÆRLIGHET TIL RÅVAREN

Credo Restaurant

Endrer spillereglene

Bærekraftig kjøkken og jordbruk

Hos Credo restaurant i Trondheim får du servert mat komponert fra ingredienser som er odlet i trøndersk jord, fisket fra lokale fiskevann, og melket, kjernet og ystet på trønderske gårder. Det viktigste for Credo er smakfulle og bærekraftige råvarer. Credo er tro mot den originale smaken, og alltid på jakt etter den smaken som er stedegen og særpreget. Hos Credo blir du med på en reise gjennom en smaksmeny mellom 20 og 25 serveringer, kombinert med drikke som fremhever smakene i hver enkelt rett.


“Restaurant Credo puts nature’s elements—earth, water, fire, and air—right at the heart of the dining experience and celebrates diversity through a variety of techniques and serving methods. This is a meal that is sure to awaken all your senses.”

— White guide nordic

Kjøkkensjef

Heidi Bjerkan – kokken og ildsjelen bak Credo

Heidi Bjerkan driver mat-triangelen Credo restaurant, Jossa mat og drikke og Edoramen på Lilleby i Trondheim.

Bjerkan har satt sitt helt personlige preg på Credo. Hennes rastløse natur har alltid vært begeistret for mylderet og tempoet i et kjøkken. Hun trådte sine barnesko i Trondheim og i båten til bestefaren på Garten ute på Trøndelagskysten. Derfra har hun tatt med seg stor forkjærlighet for jorden og vannet, og inspirasjon til kjøkkenet på Credo.

Les mer

Cows at Fannremsgården / Photo: Geir Morgen
Jon Fredrik, Fannremsgården

Fannremsgården

credos Leverandør av rømme, smør og saup

Melk, rømme, smør og storfe til Credo restaurant blir produsert på Fannremsgården.

Jon Fredrik Skauge driver den århundregamle familiearven videre. Han engasjerer seg ikke bare for tradisjonshåndverk, men også for smør og melk som en del av gårdskulturen.

Mens landbruket for det meste har gått over til kyr av rasen NRF (norsk rødt fe), har Jon Fredrik syv kyr av den gamle rasen sidet trønder. Sidet trønder er mindre av vekst og produserer mindre melk enn en moderne ku, men så er det heller ikke mengden Jon Fredrik og Credo er ute etter.

Les Mer

Kompostering er også en stor del av kretsløpet til gården, og alle grønnsaksrester fra Credo Restaurant blir omgjort til kompost i fraukjelleren på Skjølberg Søndre. Denne operasjonen er holistisk, og de beholder og gjenbruker så mye som overhodet mulig. I de senere år har de også begynt å dyrke mikrogrønt i jordkjelleren. 


Elin Östlund, Skjølberg Søndre Gård

Skjølberg Søndre Gård

samarbeidspartner på gårdsprodukter til Credo

Fra Skjølberg Søndre på Svorkmo får Credo levert grønnsaker og andre spiselige vekster, and, andeegg, kjøtt av «utegris», storfe, lam og ferskmelk.

Elin Östlund og Carl Erik Skjølberg har dedikert seg til jorden. De arbeider etter biodynamiske prinsipper – alt begynner og slutter med jorden. Elin og Carl Erik driver utstrakt kompostering, så alle grønnsaksrester fra Credo kan gå inn i kretsløpet igjen, og bli et rikt jordsmonn for nye grønnsaker.

Elin og Carl Erik mener at sunn jord gir sunn og smakfull mat. Jorden hadde ligget brakk i femten år da de tok over på Skjølberg Søndre. Over tid har de trosset all tvil og pleiet jordsmonnet tilbake til liv.

Les Mer


Har du besøkt Credos rustikke søsterrestaurant?


Kontakt

Credo
Ladeveien 9,  7066 Trondheim
Telefonnummer: +47 95 43 70 28
E-post: credo@restaurantcredo.no

Åpningstider

Nettside: restaurantcredo.no

Credo