Ladestien

Sponhuset

Sponhuset kafé ligger midt i den idylliske Ladestien, nordøst for Trondheim sentrum. Den 10 kilometer lange stien er veldig populær blant både lokalbefolkning og besøkende i alle aldre, for gåturer, løping eller sykkelturer. Langs stien finner du også de mest populære strendene i Trondheim.

Sponhuset var opprinnelig en del av den nærliggende Ringve herregård, den gang kalt Strandheim. På slutten av 1800-tallet ble eiendommen solgt til Dr. Carl Hartmann. Etter å ha byttet hender mange ganger gjennom århundret, ble det pittoreske Sponhuset i 1999 gjort om til kafé. Deler av det originale interiøret, som spisestuen, skapene, peisen og taket, er godt bevart, noe som gir husets sjarm. I den sjelfulle og koselige kaféen tilbys både søte og salte godbiter – som kaker, smørbrød og vafler. Om sommeren serveres enkle lunsjretter, som deres berømte grønnsaksuppe.

Hos Sponhuset er vaffelstekning en kunstform og en lidenskap, og vaflene deres er blitt omtalt som verdens beste. Navnet Sponhuset refererer til håndspaltede spon som brukes som er brukt som kledning til huset, hvorav det er det eneste i sitt slag i Trondheimsområdet. Huset med sin unike design og de vakre omgivelsene gjør det til det perfekte rekreasjonsstedet.


Kontakt

Sponhuset
Fagerheim Allè 101, Trondheim
Telefonnummer: 92 47 75 67
E-post: post@sponhuset.no
Hjemmeside: sponhuset.no

Åpningstider

Sommer (1.4 – 1.10)
Man – fre: 11.00 – 16.00
Lør & søn: 11.00 – 18.00

Vinter (1.10 –  1.4)
Lør & søn: 11.00 – 16.00

Sponhuset