DSC_0010

Ørland

Et sykkelparadis hvor du hoppe fra øy til øy. Finne roen og nyte havet , kysthistorien, kulturarven og førsteklasses matopplevelser. Dersom du kommer uten sykkel, kan du leie sykkel i turistinformasjonen som ligger i samme bygg som Ørland kultursenter.  

Ytterst på Fosen-halvøya, ei time med hurtigbåt fra Trondheim, ei time med fly fra Oslo, og bare et steinkast fra Hitra og Frøya, ligger eldgamle og splitter nye Ørland. Noen av Trøndelags største gravhauger vitner om Ørlands strategiske beliggenhet fra gammelt av. En av Norges eldste herregårder, Austråttborgen er et mektig kulturminne fra middelalderen. Austråttkanonen fra okkupasjonstiden er et av mange krigsminner. Og Norges kampflybase, Ørland flystasjon med siste generasjons jagerfly, viser at Ørland fortsatt er viktig i og for Norge.

Men Ørlandet er ikke bare rik på historie; her finner man vakker natur og et variert dyreliv. Ørland våtmarksenter kan by på fugleobservasjoner nesten uten sidestykke i Norge; Grandefjæra, Hovsfjæra og Kråkvågsvaet og Innstrandfjæra er alle Ramsarområder. Ørland er lett tilgjengelig fra sykkelsetet og, med sitt flate landskap og godt utviklede nettverk av turstier, byr på det man vanligvis assosierer med en dansk sykkelferie. Stinettet i Austrått herregårdslandskap går blant annet innom Austråttborgen, Austråttlunden og det nylig restaurerte og vakre Rusasetvatnet ved foten av Rusasetfjellet.

Ørland er handels- og tjenestesenter i Fosen. Her finnes tilbud nærmest uten sidestykke i Trøndelag vest for Trondheim. Restauranter, cafeer, bakeri, pub, nattklubber, kino og Fosens eneste storsenter gjør at man kan kose seg i en urban setting samtidig som man er ute på (Ør)landet. Se mer her