Tinghaugen Frosta  RUA_2405

Frosta

Frosta er ei perle midt ute i Trondheimsfjorden som er verdt et besøk dersom du har lyst til å utforske stedene utenfor byen. Her kan du plukke mais, gulrøtter, besøke ølbryggeri, klatre i luftige Via Ferrata Frosta og mange andre spennende aktiviteter.

GJØRE

Frostastien byr på flotte naturopplevelser i nærkontakt med spennende kulturminner og rik lokalhistorie. Godt merket sti med mange ulike turmuligheter. Velg mellom ulike løyper: 7 km som går fra Hernesøra ved moloen til Tautra. Gå til Nordfjæran, Holmberget til Småland. Fra Ryggavika kan du ta en avstikker til Tinghaugen og Logtun kirke (2 km). 8,5 km som går fra Solvang ved Evenhus helleristningsfelt. Gå ned til Galtvik, Sørgrenda, Gullberget, Hynne og Hernesøra (6,7 km). Så kan du gå veien til Tautra tilbake til Solvang.

Tautra klosterruiner 
Klosterruinene er fra kirken på ett klosteranlegg som ble opprettet av Cisterciensermunker i 1207. Munkene kom fra Lyse kloster ved Bergen, og derfra dro de for å stifte ett nytt kloster i Trøndelag. Valget falt på Tautra. Årsakene til stedsvalget kan være at betingelsene for jordbruk og hagebruk var gode, og at beliggenheten på Tautra ga trygghet og ro.

Frostatinget
Dette er det eldste lagstedet i Norge der trønderne holdt sine årlige ting gjennom hele vikingtida og middelalderen.