herskapelig

Hovde Gård

reis tilbake i tid

Hovde Gård

Hovde Gård åpnet i mars 2009, etter totalrenovering hvor familien Grøntvedt har gjenskapt et eventyr av den gamle husmorskolen med historie helt tilbake til 1923. Familien har lagt stor vekt på å bevare den unike bebyggelsen og gjenskape et miljø som skaper trivsel og ro under ditt opphold hos oss.

Hovde Gård med Anna Flatby som styrer, var den første husmorskolen i Sør-Trøndelag da den ble tatt i bruk i 1923. Da var det gått syv år siden den forberedende komiteen som skulle berede grunnen for en slik skole var nedsatt. Men det var ikke gitt at det var på Ørlandet fylkets første husmorskole skulle komme. Skjetlein landbruksskole på Leinstrand var lenge med i kampen, men tapte på oppløpssiden. Mangt et husmoremne har gått ut fra skolen med solid ballast i bagasjen. I løpet av skolens første 50 år hadde 2763 kvinner gått der som elever. På Hovde lærte de alt fra det å sy, til å melke kyr.

Velkommen til et av landets flotteste steder for kurs og konferanse, bryllup, festmiddager, eventer og julebord med overnatting i herskapelige rom. Hovde Gård ligger sentralt og idyllisk til ytterst i Trondheimsfjorden. Lang kyststrekning, hemningsløs natur, historiske og eventyrlige opplevelser er noe som venter deg.

Ønsker du å ta livet med ro anbefales det å prøve Spa- og velvære avdelingen, eller nyte et glass vin i den nydelige hagen.


Kontakt

Hovde Gård AS
Hovdev. 10, 7130 Brekstad
Telefonnummer: 72 51 59 00
E-post: post@hovdegaard.no
Hjemmeside: hovdegaard.no

Hovde Gård