Telt i det fri

Noe av det beste med Norge er det som kalles “allemannsretten” – friheten til å ferdes og oppholde oss i utmark. Allemannsretten er grunnlaget for friluftslivet i Norge. I Trondheim er både Bymarka og Estenstadmarka fylt med vakre skoger, innsjøer og turstier, perfekt hvis du er ute etter en natt eller to under stjernehimmelen.

NOEN FÅ GRUNNLEGGENDE REGLER

Hvis du utforsker regionen med teltet eller hengekøyen din, husk at teltet ditt må plasseres minst 150 meter fra hus eller hytter. Det er viktig å ikke forstyrre dyrelivet, og ta hensyn til andre som også bruker naturen.

Vær oppmerksom på at du bare kan telte på samme sted i maksimalt to dager. Hvis du ønsker å fiske i ferskvann eller elver, må du ha et gyldig fiskekort.

På grunn av brannfaren er bål forbudt i skog og mark fra 15. april til 15. september.

Theisendammen

Theisendammen ligger i Bymarka, nederst i Ilavassdraget.En klassiker både for den som ønsker et forfriskende bad, piknik med familien, joggetur med utsikt eller ei natt i naturen. Det finnes noen steder langs vannet hvor man kan sette opp telt uten å ligge “midt i løypa”. Dette er et populært turområde, så man må være forberedt på å møte på turgåere. Hvis du ønsker å gå opp til Theisendammen fra sentrum, kan du følge Ilabekken fra Ila opp.


Kobberdammen

Kobberdammet er et oppdemmet vann øverst i Ilavassdraget. Det går en tursti rundt hele vannet. Her er det flotte muligheter for å sette opp telt ute på odden på nordsiden. Adkomst fra Tømmerdalstorget, Lavollen eller Fjellseter. 


Lianvatnet

Lianvatnet er et lett tilgjengelig campingområde i Bymarka man kan nå med både med trikk og bil. Ved badeplassen er det er stort grøntområde hvor man kan sette opp telt for natten. Her er det også drikkevann og toalett tilgjengelig. Dersom du ønsker litt mer privatliv, kan du følge vannet til venstre for badeplassen til du kommer til mer bortgjemte områder.

NB! JONSVATNET ER EN DRIKKEVANNSKILDE, DER ER DET IKKE LOV Å BADE ELLER CAMPE.