Kystpåske på Hitra

Pust inn frisk sjøluft med den perfekte påsketuren for familien. Vi har satt sammen en pakke med overnatting og opplevelser for både store og små. Dette er en tur som går fra skjærtorsdag 18.april til 1.påskedag 21.april.

Skjærtorsdag
Dere ankommer Hitra på formiddagen og tar dere til Dolmsundet Hotell for innsjekk. Her overnatter dere i store, flotte, moderne leiligheter. Leilighetene ligger på ei sammenhengende rekke med en stor terrasse og sittegrupper, og passer derfor perfekt for flere familier på tur. De inneholder to soverom, stue, spiseplass, bad, og et fullt utstyrt kjøkken. Det er derfor gode muligheter for å lage egen middag i leiligheten, men hotellet serverer også stor påskebuffet hver dag. (Ikke inkl. i pakkeprisen)
Kl. 13.00 samles vi for et kort infomøte på hotellet. Her vil vår Explore Hitra guide gi dere en oppsummering over hva som skjer til hvilke tidspunkt de dagene dere er her. Guiden vil være med dere både på seilas på fredag og til hestesenteret på lørdag for å gi informasjon og svare på eventuelle spørsmål.

Langfredag
På Langfredag vil dere møte noen fra den fantastiske gjengen kalt Nattseilerne. De tar vare på og restaurerer gamle båter. Et seilas med Nattseilerne er noe for seg selv. I den store trebåten får man nesten følelsen av å være på tokt med Den Sorte Dame der den turer ut i Dolmsundet. Pirat-følelsen blir ikke noe mindre av at turen går til et skipsvrak hvor dere får høre historien om skipet som sank uten at noen er sikre på hvorfor. Både Nattseilerne og guiden vår kan flere spennende historier om området, som vil gjøre inntrykk på både barn og voksne, og de kan svare på spørsmål dere har. Dolmsundet har også en nydelig natur med alle de små øyene sine og det rike dyrelivet. Det er sjanser for å se både ørn, hjort og niser, ta gjerne med kamera. Turen går fra Hopsjøbrygga hvor det ligger en åpen restaurant, vi anbefaler derfor å spise lunsj der.

Påskeaften
Påskeaften tilbringes på hesteryggen og med flere andre dyr hos Hitra Hestesenter. Her arrangeres det en aktivitetsdag med ridning, quiz, maling av gårdsegg og mating av dyr som ender, hester, høner og ikke minst (påske)kaniner. Familien kan også få utløp for konkurranseinstinktet med hesteskokasting, sekkeløp og trillebårkjøring. Hitra Hestesenter drives av to islandske damer som virkelig har peiling på hest. De tilbyr ridning for alle aldre slik at både minstemann og bestemor kan få opp på hesteryggen. Underveis blir det servert vafler, saft og kaffe. Skulle det være ønskelig å ha med mer mat er det mulig å smøre matpakker ved frokosten på hotellet før avreise.

Første påskedag
Avreisedag. Dere disponerer denne dagen slik dere selv ønsker. Anbefaling fra oss vil være et besøk hos Kystmuseet. Der kan dere oppleve de faste utstillingene «Folket i Flatvika» og «Russerforliset» samt en humorutstilling av Sigmund Falch som kun vil være tilgjengelig på Kystmuseet frem til sommeren. Inngangsbillett på Kystmuseet koster kr. 80,- for voksne og kr. 60,- for barn, da får dere tilgang til alle utstillingene.
Deretter kan dere besøke Ansnes Brygger for å nyte en deilig påskebuffet med bl.a. Olas påskelam og desserter inspirert av Kvikk Lunsj og appelsin. Ansnes Brygger er en restaurant med et utrolig godt renomme for sin fantastiske mat og bruk av lokale råvarer.

Inkludert:
• 3 overnattinger på Dolmsundet Hotell med frokost.
• Sengetøy og håndklær.
• Muligheter for å smøre matpakker.
• Seilas med Nattseilerne.
• Redningsvester til barn og voksne.
• Aktivitetsdag hos Hitra Hestesenter.
• Explore Hitra guide.
• Infoskriv med kart og aktivitetsoversikt.

Pris
For familie på fire. (2 barn og 2 voksne)
Totalt kr, 7800,-

E-post: post@explorehitra.no
Nettside: www.explorehitra.no

  • Kystpåske på Hitra
Kontakt