Laksefisker

Stjørdal

Stjørdal ligger 33 km fra Trondheim, og er porten inn til Trøndelag med hovedflyplassen i regionen som ligger i umiddelbar nærhet til sentrum. Men dette er også stedet der du kan dra fra gård til gård, og få en smak av det norske bondelivet, festningsruiner på Hegra og sjarmerende kaffebrenneri, ølbryggeri og et sjarmerende bysentrum. Eller prøve fiskelykken i en av landets aller beste lakseelver og få store kulturopplevelser i Kimen kulturhus. 

Skjermbilde 2017-12-14 13.59.00

Ting å gjøre 
Route 26 består av 11 gårder langs fylkesvei 26 på sørsiden av Stjørdalselva. De tilbyr aktiviteter for hele familien innen kunst, interiør, mat, dyr og håndverk.

Langøra kaffebrenneri holder til på Hjelseng gård. Her brenner de kaffe i et rødt lite stabbur og har kaffeutsalg i den lille gårdsbutikken på tunet.

Stjørdalselva har 85 kilometer med fine naturopplevelser og kvalitetsfiske. Fra utløpet like ved Værnes Lufthavn, strekker den seg øst mot Sverige. Sesongen for fiske er fra juni til august. Se mer og kjøp fiskekort her.

Steder å spise
Scandic Hell hotell har et kjøkken som holder en meget høy standard. De legger vekt på bruk av lokale råvarer og smakfull mat som passer til enhver anledning. Her får du både frokost-, lunsj- og middagsbuffet samt småretter og a la carte.

Bankers Bar er kjent for sine magiske burgere laget av lokale råvarer og pasjon for bra mat. Åpent onsdag - søndag 15.00-22.00

Eidum gårdsbakeri fyrer alltid i steinovnen sin, og tryller frem både brød, boller og annen bakst. Åpent tirsdag og fredag 13.00-17.00

Opplev historien

Steinvikholm Slott er en slottsfestning som ligger i Skatval, rett ved Stjørdal. Slottet ble oppført av Norges siste katolske erkebiskop, Olav Engelbrektsson i Nidaros og er det største byggverket oppført i norsk middelalder. Her settes det også opp en midnattsopera hver sommer. 
Se mer og kjøp billetter

Hegra Festning er et levende festningsanlegg som er intakt med både skyttergraver, tuneller, oppholdsrom og kommandotårn. Festningen ligger i et naturskjønt område og egner seg godt til dagsutflukter.
Mer info om åpningstider her

Bergkunst museet På Leirfall er det ca. 1200 figurer, hovedsakelig fra bronsealderen. Her finnes båter, fotspor, hester, skålgroper, solbilder og en prosesjon med 13 menneskefigurer.

Kimen kulturhus
Kulturlivet blomster på Stjørdal, noe Kimen kulturhus er et levende bevis på. Her finner du både kino, teater og et nytt og moderne bibliotek. 

 
Stjørdal har en viktig historie som vi kan oppleve nå i moderne tid. Her kan du også få med deg store og viktige arrangement innen både idrett og kultur.