Bakklandet-skydsstation-lokalmat-sild-trondheim-norway-2000x1000

Den lille byen med de store opplevelsene

Trondheim er Norges tredje største by med 185.000 innbyggere. I tillegg kommer over 30.000 studenter som studerer ved byens universitet (NTNU). Byen ble grunnlagt allerede i 997 e.Kr. og hadde helt fram til Middelalderen navnet Nidaros.

Trondheim var hovedstad i Norge mellom 1030 – 1217. Når Olav Haraldsson falt i det berømte slaget på Stiklestad i 1030, ble han gravlagt ved Nidelvens bredd, ikke langt fra der Nidarosdomen står i dag. Etter en tid skulle graven flyttes, og man oppdaget at blant annet hår og negler hadde fortsatt å vokse, noe som ga Olav helgenstatus og tilnavnet «den Hellige». Nidarosdomen har siden da vært et populært pilegrimsmål. Pilegrimsleden til Trondheim, St. Olavsleden, har status som Europeisk kulturvei på linje med pilegrimsleden til Santiago de Compostela, og vandres årlig av pilegrimer fra hele verden.

Teknologi og forskning
Trondheim er Norges teknologihovedstad som huser Norges største universitet; Norges Teknisk Natur-vitenskapelige Universitet. Universitetet er kjent for sitt fremragende teknologiske forskningsmiljø. I 2014 fikk May-Britt og Edvard Moser Nobelprisen i medisin for sin forskning på hjerneceller.

Levende bymiljø
Byen har en enorm skaperkraft med et sterkt og voksene gründermiljø innen både teknologi, design, mat, kunst og kultur. Pop up-konsepter innen både mote, klær og design er med å preger bybildet. I tillegg arrangeres det flere store musikkfestivaler i løpet av et år, og byen har en rekke små og store konsertscener som gir byen musikalsk påfyll.

Det er en stolt mat- og drikkekultur i Trondheim. I de siste årene har byen sett nye matkonsepter som har markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Visit Trondheim har sammen med ulike aktører i byen satt sammen mat- og drikke vandringer som kan kjøpes her.

Sykkelby
Både studentene og byens øvrige beboere er flinke til å prioritere sykkel framfor bil i bykjernen. Til og fra sentrum finnes det flere flotte sykkelruter. Det finnes flere måter å leie sykkel på i byen, ta kontakt med vår turistinformasjon på +47 73 80 76 60

Mer informasjon og inspirasjon om Trondheim og andre deler av Norge finner du her
"Innovasjonskulturen, teknologien, kunst & kultur og mat & drikke er et resultat av en sterk kulturarv."