Reise med tog

REISE TIL TRONDHEIM

Med tog

 

Å reise til Trondheim med tog er både bærekraftig, lettvint og praktisk siden Trondheim Sentralstasjon ligger i sentrum ved siden av havnen. Fra stasjonen har du tilgang til flere hoteller innen kort radius. Trondheim er den perfekte byen å stoppe i på reiser mellom Sør- og Nord-Norge. Direktetog kjører hver dag til flere av de mest populære stedene i landet. Eksempelvis til gruvebyen Røros eller Bodø – porten til Lofoten, og selvfølgelig til hovedstaden, Oslo. Togene er komfortable og på nattog er det ofte mulig å bestille sovekupé.


Oppbevaring av bagasje på Trondheim S

På Trondheim Sentralstasjon er det totalt 80 oppbevaringsbokser i 3 forskjellige størrelser. Disse koster henholdsvis 60,-, 80,- og 100,- i døgnet.
Den største typen er beregnet for oppbevaring av ski, den mellomste for en bag eller to, mens den minste for ca. en ryggsekk eller to.

Boksene finnes i kjelleren på ventehallen, i gangtunnelen mot mellomplattformene.

Åpningstider:
Hverdager 03.45-23.45
Lørdager 05.00-23.45
Søndager 06.30-23.45


Bærekraftig reise med SJ Norge

Foto: Oddbjørn Johansen

SJ Norge jobber for et bærekraftig og klimavennlig reisemønster i Norge, der klimasmarte reiser med tog øker sin andel i forhold til fly og bil.
For SJ Norge henger bærekraft sammen med alt arbeid de gjør. Dette sier SJ Norge om sine miljøtiltak:

Et bærekraftig mattilbud om bord

SJ Norge jobber for å levere et så bærekraftig mattilbud som mulig. Alt fra valg av leverandører, produkter, mengde av hver ingrediens, samt måten vi tilbereder maten på, er viktige faktorer. Det betyr også at vi kjøper råvarer fra miljøbevisste produsenter og leverandører, og en stor del av maten er laget fra bunnen. Vi bruker lokale, kortreiste og sesongbaserte råvarer i så stor utstrekning som mulig. Vi bidrar også til «Bransjeavtale om redusert matsvinn», med mål om å halvere matsvinnet i mat- og serveringsbransjen innen 2030.

sj.no/om-sj-norge

Kildesortering om bord og miljømerkede rengjøringsprodukter

Om bord på mange av togtypene vi kjører er det mulig for kundene selv å sortere sitt avfall. I tillegg bistår ombordpersonalet med dette og har et særskilt fokus på gjenvinning av plast. Ved rengjøring om bord benyttes utelukkende produkter som er miljømerket. Det samme gjelder også for kjemikalier for å fjerne graffiti.

sj.no/om-sj-norge

Redusere utslipp fra alternativ transport

Av og til oppstår det avvik eller det pågår arbeid på sporet som medfører at vi må benytte alternativ transport på deler av strekningen. Vi jobber tett sammen med vår leverandør for å øke andelen Euro 6-busser som har betydelig lavere utslipp enn eldre busser.

sj.no/om-sj-norge

Å reise med tog er energieffektivt

I ett enkelt tog reiser mange sammen. Det betyr at togreisen blir svært energieffektiv per reisende. Den lange, smale formen til toget sørger også for at luftmotstanden blir mindre. Våre lokførere er opplært i å fremføre toget på mest mulig energieffektiv måte på alle våre strekninger. Vi har startet implementering av nye bimodale tog på flere av våre strekninger og alle de 14 nye togene vil være i trafikk i løpet av høsten 2022.Her erstatter vi gamle dieseltog med nye, moderne hybridtog. Dette reduserer CO2-utslippet per passasjer med ytterligere 30%.

sj.no/om-sj-norge

Kontakt

SJ Norge AS
Telefon: +47 61 25 22 00
E-post: kundeservice@sj.no
Hjemmeside: www.sj.no

Rutekart

Trondheim S