Gjennom skyene

REISE TIL TRONDHEIM

Med fly

Trondheim Lufthavn (TRD) er Norges tredje største flyplass, med direktefly til / fra de fleste flyplasser i Norge og mange internasjonale byer. Flyplassen er knutepunktet for Trøndelag, Namdalen, Helgeland og Sveriges Jämtland-region. Flyplassen ligger kun 30 minutter fra Trondheim sentrum.

Direkte internasjonale flyvninger

Direkteflyvninger med KLM fra Amsterdam, SAS fra London og København for å nevne noen, gjør det mulig å komme seg til Trondheim med bare én mellomlanding fra de fleste steder. Her er en oversikt byer Trondheim har direkte forbindelse med:

Alicante

Amsterdam

København

Vilnius

Rhodos

Berlin

Gdansk

Gran Canaria

Krakow

London Gatwick

Tallinn

Manchester

Malaga

Riga

Stockholm

Chania


Direkte innenlandsflyvninger

Siden Trondheim ligger veldig nært Norges geografiske midtpunkt, er det naturlig at Værnes flyplass har gode flyforbindelser og mange direkteruter. Trondheim – Oslo er for eksempel en av Europas travleste flyruter, med rundt 30 daglige avganger. Visste du at man også kan fly direkte fra Oslo til Ørland lufthavn? Følgende norske byer har direkteflyvninger til Trondheim:

Bergen

Bodø

Brønnøysund

Harstad/Narvik

Kristiansand

Kristiansund

Leknes

Mo I Rana

Mosjøen

Namsos

Oslo

Rørvik

Sandefjord

Sandnessjøen

Stavanger

Svolvær

Tromsø

Ålesund


Flyplasstransport

TOG

Toget tar omtrent 35 minutter fra flyplassen til Trondheim sentrum. Togstasjonen på flyplassen ligger en kort spasertur fra terminalene gjennom en overbygd gangvei.


Flybuss (Værnes-ekspressen)

Bussen har avgang rett utenfor ankomsthallen. Turen tar omtrent 40 minutter fra flyplassen til sentrum. Det anbefales å kjøpe billettene på forhånd for å få en billigere pris. En tur/returbillett er gyldig i tre måneder. Familie som reiser sammen? Barn under 16 år vil gå gratis sammen med foreldre.


TAXI

Drosjeholdeplassen ligger rett utenfor ankomsthallen.


Parkering ved flyplassen

Flyplassen har både langtids og korttids parkeringsmuligheter. Utendørs og innendørs. Alle parkeringsområdene har også plasser for funksjonshemmede. På flyplassens hjemmeside kan du forhåndsbestille og få de beste prisene.


Trenger du flyplasshotell?

SCANDIC HELL

RADISSON BLU AIRPORT HOTEL


Kontakt

Trondheim Lufthavn
7502 Stjørdal
Telefonnummer: 67 03 25 00
E-post: servicesenter.vaernes@avinor.no
Hjemmeside: avinor.no