Høstopplevelser i Trondheim

Nå er den her; den fine tiden på året der trærne skinner i vakre høstfarger! Der vi kan glede oss til koselige høstkvelder med levende lys og varm kakao inne, etter dag fylt med hyggelige høstopplevelser. Her får du tips til noe av det som Trondheim har å by på om høsten:

Oppdag Trondheims gatekunst

Foto: Jarle Hvidsten, The Eye

Trondheim er full av spennende gatekunst. I bydelen Ila finner du flere verk, så hva med å kombinere gatekunst-safari med et koselig kafebesøk hos Ila Brainnstasjon?


Høstferie på museet

Foto: Will Lee Wright fra Rockheim

Før i tiden kalte man høstferie for potetferie. Da fikk barna fri fra skolen for å hjelpe til med innhøstingen av poteter. Nå går høstferien som oftest til aktiviteter sammen med familien, og på MiST (Museene i Sør-Trøndelag) sine museer, finnes det gøyale aktiviteter for store og små i høstferien.


Besøk Lavollen i Bymarka

Fjøset, Lavollen

Lavollen er en idyllisk skogsgård i Bymarka. Her kan man parkere rett ved og området er et perfekt utgangspunkt for korte og lengre turer. Ca. 200 meter fra Lavollen i retning Kopperdammen, finner du Tusseløypa. Et eventyrlig sted hvor barn kan oppleve troll og mystikk.

Servering i helgene og tidvis i ukedager. Se oppdaterte åpningstider her.


Byvandring i historiske Trondheim

Noe av det som gjør Trondheim så unik er at du har gangavstand til det aller meste. Besøk historiske severdigheter som KlemenskirkenGamle bybroBakklandetBryggerekka, og Vår Frue Kirke i en og samme spasertur. Eller stikk innom et kunstmuseum og et galleri før du tar en matbit på en av byens spennende restauranter. Hos Sparebank1 SMN i Søndre gate, finner du en kunstinstallasjon uten om det vanlige. Kjell Erik Killi Olsens «Salamandernatten», er både mystisk og imponerende.

Gubalari

Besøk Trondheim kunstmuseum Gråmølna, for deretter å ta turen innom K-U-K, Kjøpmannsgata Ung Kunst. I tilknytning til K-U-K finner du restauranten, Gubalari, der innredningen er et kunstverk i seg selv.

Sjekk også ut:


Opplevelser i vannet

Se Trondheim fra et nytt perspektiv – fra vannet. Mange forbinder aktiviteter i vannet med sommeren, men det er på høsten at du virkelig kan finne de unike opplevelsene. Trondheim Kajakk tilbyr en glødende kveldstur langs kanalen og Nidelva. Turen anbefales for alle, og er en magisk opplevelse der du får se Trondheim “by night” mens LED-lys på kajakken lyser opp vannet rundt deg. Gruppen ledsages av en erfaren padleinstruktør.

Trondheim By Boat tilbyr en fargerik høstseilas om bord på en av sine tradisjonelle båter, som er bygd i den UNESCO anerkjente klinkestilen. Her seiler dere på en valgfri rute i Nidelva eller Trondheimsfjorden mens en entusiastisk guide gjerne forteller om byens spennende historie underveis. Turene kan gjerne kombineres med et måltid på en lokal restaurant.


Smak deg gjennom høsten

To Rom Og Kjøkken

I Trondheim byr lokale råvarer på matmagi i verdensklasse. Bruk høsten på å make deg frem blant koselige kafeer og moderne gourmetrestauranter. Trondheim er utnevnt til European Region of Gastronomy 2022, så her er det bare én ting å si: Vel bekomme.


Gå på konsert eller se en forestilling

Støvet etter sommerens festivaler har lagt seg, og nå er det på tide og trekke innendørs for å se store og små konserter, show og teaterforestillinger. En ting er sikkert; det er alltid noe som skjer i Trondheim! For å se hva som skjer fra dag til dag kan du sjekke ut TRDEvents.no.

Ønsker du å planlegge frem i tid, finner du utvalgte arrangement i vår event-kalender:

Spis, drikk og opplev i Olavshallen

Ja takk, begge deler! Olavshallen byr på arrangement i alle kategorier; fra klassisk til pop og rock. Fra show og teater til standup og foredrag. I tillegg kan du kose deg med skikkelig god mat fra matbodene på Olavstorget.


Har du noen sekunder til Trondheim?

Del ditt sekund fra byen vår, rett fra telefonen din

Vi inviterer dere alle til å filme og dele noen sekunder av livet deres i Trondheim. Det er ingen modeller eller produksjonsteam. Så har du noen sekunder å dele? Vi vil ha dem. Da kan vi vise frem alle de vakre, rare, utrolige, smakfulle, søte, meningsfulle øyeblikkene i Trondheim gjennom en autentisk linse!

Slide image