TRONDHEIM

Home Of Nordic Flavours

Velkommen til en smakfull miks av historie, kunst, teknologi og grønt initiativ! Trondheim serveres på et fat av rike tradisjoner og fremtidsrettet innovasjon. Som Norges tredje største by strømmer storbyens liv gjennom småbyens hjerte.

Folk har reist til Trondheim siden lenge før vikingtiden. Ikke bare var byen Norges vikinghovedstad og senere et høytidelig pilegrimsmål, men regionen var også en yndet matdestinasjon! Her oppdaget folket både fjorden og fjellet, med et mylder av sjømat og dyreliv i overflod. Jorda rundt Trondheim er også blant den mest fruktbare i landet – den perfekte grobunn for råvarer i verdensklasse. Dette er Home of Nordic Flavours.


Michelinstjerner

Trondheim huser hele tre Michelin-restauranter – Credo, Fagn og Speilsalen. I 2019 fikk Credo i tillegg Michelins aller første pris for bærekraft.


Trøndelag Sankeri

Home Of Nordic Flavours i Aksjon

Foto: Ole Ekker

Med bærekraft som ledestjerne og kortreist som ambisjon leverer Jim-André Stene over 250 ulike planter, sopper, tang og tare til topprestauranter i Trondheim og Oslo. Les mer om Trøndelag Sankeri.


.

Engage In Unique Nordic Experiences

I vår tid er det få som ønsker alt pakket og klart før de reiser på ferie. Ofte er det de unike og spontane opplevelsene som skaper minner for livet. Det er noe spesielt med å koble seg til en by gjennom dens historie, kultur og mennesker.

Midt i hjertet av Trondheim ligger Nidarosdomen – et utsmykket gotisk mesterverk. Norges nasjonalhelligdom og Nord-Europas viktigste pilegrimsmål. Nidarosdomen og Erkebispegården byr på mange fine omvisninger og opplevelser. Med Kristiansten Festning på den ene siden og Nidelva som går parallelt på den andre, er Bakklandet en bydel med mye historie og kultur. Et Trondheimsbesøk er ikke komplett uten en spasertur i denne perlen av en bydel.

Byggd i den UNESCO-annerkjente klinkestilen, tar Trondheim By Boat deg med på en reise gjennom Trondheims historie – seilende på Nidelva, under en fargerik solnedgang på fjorden eller på jakt etter nordlyset en mørk vinternatt. Ønsker du å ta bena fatt for å utforske byens historie, kunst- og kulturliv kan du ta en titt på vår guide, En dag i Trondheim – kunst, mat og historie:


.

European Region Of Gastronomy 2022

Trondheim og Trøndelag


Hva skjer i Trondheim?

Trondheim er kjent for mylderet av festivaler og arrangementer som finner sted gjennom året. Byen vil være vertskap for flere store matarrangement i årene som kommer – blant annet World Cheese Awards og Norway Seafood Festival i 2023 og Bocuse d’Or Europe i 2024. Hver sommer trekker titusenvis av mennesker til byen for å oppleve det beste Trøndelag har å by på innen kultur, mat og drikke når både Olavsfest, Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen avholdes i løpet av én og samme uke.


.

Matfatet Trøndelag

Jordsmonn, klima, tradisjoner og vertskap. På land og i vann – det er noe spesielt med det trønderske matfatet.


Et hus med innflytelse

.

BRITANNIA HOTEL

Britannia Hotel åpnet sine dører for første gang i 1870 for aristokratiske briter som kom for å fiske regionens legendariske lakseelver. Det ikoniske hotellet re-åpnet i April 2019 etter en flerårig renovasjon. Over 150 år med luksuriøs bevertning markeres med sine seks restauranter og barer, inkludert Michelin-restauranten, Speilsalen.


Hvordan komme seg hit

Trondheim Lufthavn (TRD) er Norges tredje største flyplass, med direktefly til / fra de fleste flyplasser i Norge og mange internasjonale byer. Flyplassen er knutepunktet for Trøndelag, Namdalen, Helgeland og Sveriges Jämtland-region. Flyplassen ligger kun 30 minutter fra Trondheim sentrum. Direkteflyvninger med Norwegian fra Manchester og London, med KLM fra Amsterdam og med SAS fra London og København, for å nevne noen, gjør det mulig å komme seg til Trondheim med bare én mellomlanding fra de fleste steder. 

Innfartsparkering og snarveier

Visste du at du kan parkere bilen gratis flere steder og reise kollektivt videre inn til Trondheim?
I Trøndelag er det opparbeidet flere parkeringsplasser nær bussholdeplasser og togstasjoner. Dette gjør det enkelt å kombinere bil eller sykkel med tog eller buss inn til Trondheim. Les mer om innfartsparkering og snarveier inn til Trondheim.

Overnatting

Viste du at to av Trondheims hoteller har vunnet 1. plass under kåringen av Norges beste hotellfrokost, Twinnings Best Breakfast? Scandic Hotel Nidelven har vunnet prisen 13 år på rad, og i 2022 tok hotellet delt førsteplass med Britannia Hotel.

Foto: Scandic Hotel Nidelven

Har du ett sekund til Trondheim?

Del ditt sekund fra byen vår, rett fra telefonen din

Har du noen sekunder å dele? Vi vil ha dem. Da kan vi vise frem alle de vakre, rare, utrolige, smakfulle, søte, meningsfulle øyeblikkene i Trondheim gjennom en autentisk linse!

For Trondheim er så mye mer enn Nidarosdomen, Kristiansten Festning og Munkholmen. Det er alle de menneskene som studerer, jobber og lever livene sine her, og de små, rå, ufiltrerte, ekte øyeblikkene vi alle opplever hver dag. Så vi inviterer dere alle til å filme og dele noen sekunder av livet deres i Trondheim.

Foto: Marius Rua