maritimt museum

Trondhjems Sjøfartsmuseum

Trondhjems Sjøfartsmuseum

Besøk Trondhjems Sjøfartsmuseum rett ved Nidelva, og opplev historien til Trondheims handelstradisjoner fra 1600-tallet og frem til i dag. Museet tilbyr guidede turer, foredrag og arrangementer for å formidle Trondheims stolte maritime historie.

Trondhjems Sjøfartsmuseum egner seg for liten og stor. I første etasje har vi laget en utstilling om overgangen fra seil til damp, og i andre etasje er temaet seilskutetid og Trondheim som sjøfartsby. Utstillingene er basert på museets gjenstands- og fotomateriale der temaene på den ene siden er knyttet til sjømannslivet, og på den andre siden til Trondheim som sjøfartsby.
Utstillingen i andre etasje er ei barnevennlig utstilling om seilskutetida. Her finnes et lek- og læranlegg som illuderer dekket på et seilskip. Hjelp den sjøsyke Skipsrotta Sivert med å knyte knuter, styre skuta og med å finne det hemmelige rommet!
En egenprodusert film om livet på skoleskipet Tordenskiold vises daglig. Den forteller om hvordan ungdom i perioden 1900 – 1940 ble utdannet til det maritime arbeidslivet. Hør historien til en av dem som mønstret på i 1934.

Sjøfartsmuseet er også ansvarlig for det historiske dampskipet SDS Hansteen fra 1866.


Kontakt

Trondhjems Sjøfartsmuseum
Kjøpmannsgata 75, 7010 Trondheim
Telefonnummer: 73 52 89 75
E post: post@trondheimsjofart.no
Hjemmeside: trondheimsjofart.no

Åpningstider

Tir – fre: 10.00 – 15.00
Lørdag: 12.00 – 16.00
Mandag og søndag stengt.

Trondheim Sjøfartsmuseum