Vitenskap

Vitensenteret

Lek og lær

Stedet for aha-opplevelser

9. mars 1988 stiftet en gjeng med ambisiøse realfagsentusiaster Midt-Nordisk Vitensenter. Inspirert av Frank Oppenheimer og Exploratorium i San Francisco var målet «å formidle naturvitenskap og teknologi på en engasjerende måte til et bredt publikum». Vitensenteret i Trondheim er et populærvitenskapelig opplevelsessenter, hvor du lærer nye ting samtidig som du har det gøy. Senteret holder åpent nesten 365 dager i året og har en stor interaktiv utstilling hvor du kan utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi. 

Vitensenteret har et spennende skaperverksted, et av Europas fineste planetarium, talentsenter i realfag, ungdomsklubb på mandager, eksperimentklubb i feriene, og aktiviteter hver eneste helg året rundt.

Legger du besøket til en helg eller ferie må du sørge for å få med deg en visning i Norges mest avanserte planetarium, med spennende 360-filmer og fascinerende planetarieshow. Er du full av skaperglede kan du la fantasien utfolde seg i Trigger skaperverksted. Senteret har også en egen butikk med eksperiment-, bygge- og aktivitetssett, tankenøtter, bøker, spill og mye mer for lekende læring og seriøs moro.


Kontakt

Kongens gate 1, 7011 Trondheim
Telefonnummer: 72 90 90 07
E-post: post@vitensenteret.com
Hjemmeside: vitensenteret.com

Åpningstider

Man – fre: 10.00 – 16.00
Lør – søn: 11.00 – 17.00

Merk: Avvik fra ordinære åpningstider under skoleferier og helligdager.

Vitensenteret