Museum

Rockheim

Opplev

EN LEVENDE BEAT AV NORGESHISTORIEN

Besøk Rockheim og bli med på en reise gjennom nyere norsk musikk – og kulturhistorie, lag elektronisk musikk i lydlab, besøk den nordiske danseutstillingen Everybody dance!, galleriutstillingen MoE – vi som elsket kaos og nyt mat og drikke i restaurant Rockheim Panorama.

Museumsbutikken på Rockheim byr på alt fra bøker, utstillingskataloger, plater og Rockheimeffekter til musikkrelaterte gaveartikler som smykker, vesker, krus, leker, instrumenter og leker!

Utstilling i Rockheim temporær

Everybody dance!

I alle tider har folk samles for å danse til de nyeste låtene. Det vi kaller folkemusikk og folkedans i dag var en gang populærkultur. Dansen har alltid vært en del av vårt sosiale liv, enten man møttes på fest på lokalet, hjemme hos hverandre eller utendørs. Dansen er uavhengig av sted, du kan danse i dusjen og på kjøkkenet like godt som på dansegulvet. Og framfor alt: alle kan danse!

Utstilling i Rockheim Galleri

Moe – vi som elsket kaos

MoE – Vi som elsket kaos er en utstilling som viser en alternativ måte å jobbe og formidle musikk på. En nettverksbasert «gjør-det-selv»-metode med historiske røtter innen deler av undergrunnsmusikkscenen, der flat maktstruktur, kunstnerisk dialog og samarbeid er viktige premisser for musikken. MoE består av Guro Skumsnes Moe og Håvard Skaset, og sammen startet de bandet i 2008.

Gjør-det-selv-kulturen som har vært avhengig av nettverk, reiseruter og fysiske møter ble hardt rammet etter mars 2020. Selv om noen land har begynt gjenåpningen, er det en ny virkelighet som nå møter turnerende musikere og kulturarbeidere. Hva vil skje med mellommenneskelig utveksling og samarbeid i en verden som kanskje aldri vil bli som før?

En levende beat av Norgeshistorien

Gjør en reise i nyere norsk musikk- og kulturhistorie fordelt på 1320 kvadratmeter, i den permanente utstillingen Tidstunellen. Her beveger du deg fra tiår til tiår, fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens digitale mediemangfold, musikkproduksjon og teknologi i det nye Millenniumsrommet. Vi har laget en utstilling der du selv utløser avspilling og visning av forskjellige media; lyd, lys, bilde og video. Dermed blir hvert besøk en ny opplevelse!

Se mer info på vår nettside ang. fast helgetilbud, arrangementer og det daglige sommertilbudet!


Kontakt

Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk
Brattørkaia 14, 7010 Trondheim
Telefonnummer: 73 60 50 70
E-post: rockheim@post.mist.no
Hjemmeside: rockheim.no

Åpningstider

Tir – fre: 10 – 16
Lør – søn: 11-17
Mandager stengt

Sommersesong:
25. juni – 21 august
Man – søn: 10-17

Rockheim