Design

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Fra stengt til døgnåpent!

Opplev en annerledes måte å gå på museum!

Nå kan du prøve hvordan det er å rusle, sykle sjangle eller jogge deg rundt en utstilling – når som helst på døgnet.

Vinduene til museet i Munkegata og Erling Skakkes gate har nemlig blitt transformert fra tomme speil til en døgnåpen utstilling. Den vil stå en god stund mens det flyttes ut av lokalene. Nordenfjeldske vil stadig bytte ut det som stilles ut i «titteskapene».

Museets samling på nær 30 000 gjenstander skal tilstands vurderes og digitaliseres før de flyttes til nye magasiner. Følg digitaliseringsarbeidet på DigitaltMuseum.

Du vil også kunne oppleve deler av samlingen i nye utstillinger på Hannah Ryggen senteret, Austråttborgen, andre MiST avdelinger og samarbeidende museer og gallerier, både nasjonalt og internasjonalt.


museum

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Mellom Nidarosdomen og Torvet finner du et lite museum som rommer mange skatter. Over tre etasjer finner du Hannah Ryggens billedvev, en stor samling japansk kunsthåndverk – deriblant en samurairustning fra Edo-perioden, den danske arkitekten Finn Juhls femtitallsværelse og Art Nouveau-gjenstander man nesten ikke skulle tro fantes så langt nord!

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum er et nasjonalt museum med ansvar for å samle, forvalte og formidle kunsthåndverk og design. Ansvaret synliggjøres i møte med publikum, som skal gå ut fra museet en god opplevelse og en interessant tanke rikere.

Se hva som skjer på museet her.


Kontakt

NKIM
Munkegata 3-7, 7013 Trondheim
Telefonnummer: +47 73 80 89 50
E-post: post@nkim.museum.no
Hjemmeside: nkim.no

Åpningstider

Døgnåpen vindus-utstilling

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum