samtidskunst

Kunsthall Trondheim

Kunsthall med internasjonalt fokus

Kunsthall Trondheim er den største internasjonale arenaen for samtidskunst i Trondheim og Trøndelagsregionen. Gjennom utstillinger og offentlige programmer styrker vi den lokale scenen, introduserer ledende internasjonale kunstnere så vel som oversette posisjoner, og inkluderer et stort og mangfoldig publikum. Kunsthall Trondheim tilbyr et variert offentlig program inkludert formidling for barn og unge, workshops, konserter, performancer, filmvisninger og foredrag.

Kunsthall Trondheim produserer utstillinger og programmer som reflekterer vårt globaliserte samfunn, problematiserer normative kjønnsroller og seksuell identitet, og fremhever marginaliserte kunstneriske posisjoner og kunstnere som ennå ikke har stilt ut i Trøndelag. I perioden 2020-2025 fokuserer vi på kunnskapsproduksjon gjennom tverrfaglig og kunstnerisk forskning, dialog med vitenskap og teknologi, bærekraft, helse og klima ved å bidra med kunstneriske perspektiver på disse områdene.

Kunsthallen åpnet dørene for publikum i 2016 i den tidligere brannstasjonen i Trondheim sentrum, etter en tre-års pilotperiode i et midlertidig lokale. Kunsthallen ble stiftet etter initiativ fra Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune, som sammen med Kulturrådet er våre viktigste støttepartnere. Vi samarbeider jevnlig med naboene i Trondheims Kulturkvartal så vel som med andre aktører i byen, regionen samt internasjonale partnere.

Gratis inngang for alle.


Kontakt

Kongens gate 2, 7011 Trondheim
Telefonnummer: 48 50 01 00
E-post: office@kunsthalltrondheim.no
Hjemmeside: kunsthalltrondheim.no

Åpningstider

Ons – lør: 13.00 – 17.00
Søn – tirs: Stengt

Kunsthall Trondheim