The Future Is_____.

Lør, 24 september 2022, 13:00 - søn, 5 mars 2023, 21:00
Trondheim kunstmuseum (kart)

The Future is_____ er Trondheim kunstmuseums bidrag til Skeivt kulturår, den nasjonale markeringen av at det er 50 år siden straffelovens forbud mot seksuelle handlinger mellom menn (§ 213) ble opphevet. En viktig markering for toleranse og fri kjærlighet, om å få være den man vil, og elske hvem man vil.

The Future is _ / Trondheim kunstmuseum


Ordene i paragraf 213 handlet om sex og ikke om kjærlighet, men kan man skille det ene fra det andre? Historiske todelinger mellom det kroppslige og det sanselige, det rasjonelle og det ikke-rasjonelle, det intellektuelle og det åndelige representerer binære forståelser av oss selv og verden rundt oss. I utstillingen The Future is_____ brukes science fiction-sjangeren for å diskutere muligheten for at vi om femti år kan leve i et samfunn der kjønn og identitet er frigjort fra den binære inndelingen. Utstillingen aktiverer betrakterens sanseapparat med omsluttende installasjoner som bryter med etablerte fortellinger og kunnskapsparadigmer, og inviterer til en fri tenkning om at fremtiden er _.

Kunstnere:

Zeng Bo, Anne Brevik, Anja Carr, Lars Hansen, Thorolf Holmboe, Christian Krogh, Sandra Mujinga, Brittany Nelson, John Anton Risan, Pipilotti Rist, Axel Salto, Jeremy Shaw, Stig Sjølund, Jonas Kjellgren og Ronny Hansson, Børre Sæthre m.m.