EN DAG I TRONDHEIM

På budsjett

Morgen

Kunst & historie

Få en god start på dagen med en god frokost, enten på hotellet ditt, eller kanskje dra ut på en av Trondheims kafeer og bakerier. Ta deretter på deg joggeskoene for i dag handler det om å utforske byen til fots. Ta turen til sentrum og utforsk de største severdighetene. Besøk Nidarosdomen og beundre det intrikate steinarbeidet som dekker fasaden. Dra videre til Kunsthall Trondheim hvor du kan oppleve samtidskunst. Kunsthall Trondheim er en samtidskunstinstitusjon med internasjonalt fokus. Der styrkes den lokale kunstscenen, og er den største arenaen for samtidskunst i Trondheim by og regionen. Inngang er gratis. Tvers over gaten fra Kunsthall Trondheim, i kjelleren i SpareBank1-bygningen, kan du finne kunstverket “Salamandernatten”, av den lokale kunstneren Kjell Erik Killi Olsen. Skulpturene ble opprinnelig laget for São Paulo Art Biennial i Brasil i 1989, og ble begavet til byen Trondheim av kunstneren. Inngangen er gratis og åpen i bankens arbeidstid.

Kryss den fotogene Gamle Bybro, over til det sjarmerende brosteinsbelagte Bakklandet, og se lokalbefolkningen bruke på sykkelheisen Trampe – som hjelper en opp den anstrengende Brubakken. Hvis du har lyst kan du selv ta turen opp bakken og videre opp til Kristiansten festning, derfra har du byens beste utsikt!


FLERE GRATIS ALTERNATIVER

Ettermiddag

Piknik i det fri

Ta turen tilbake til sentrum og stikk innom en av dagligvarebutikkene eller bakeriene i byen for en lunsj du kan ta med på farten. Kafeen Torvet som ligger i Trondheim Torg kjøpesenter har ferdige smørbrød man kan ta med seg, mens Godt Brød, Big Bite eller Subway lager sandwicher og smørbrød på bestilling flere steder i sentrum.

ALTERNATIV 1

Dra til St. Olavs gate for å ta trikken. Visste du at Trondheim har den nordligste trikkelinjen i verden? Ta trikken til endestasjonen ved Lian, i Bymarka. Underveis kan du nyte utsikten over byen fra en ny og spennende vinkel. Vel oppe på Lian, kan du finne det perfekte stedet ved vannet for en fredelig piknik, før du svømmer ut til flytebrygga som ligger å dupper midt på vannet.

ALTERNATIV 2

Lei en bysykkel fra en av stasjonene i sentrum, legg lunsjen i kurven og ta deg mot bydelen Lade, forbi Solsiden og Lademoen-området. Parker ved idrettsarenaen, og ta deg til fots videre til Ringve museum og den botaniske hagen. Benytt muligheten til å vandre rundt det frodige området og lær om floraens mangfold før du drar ned til Ringvebukta, som er et perfekt sted for å nyte din medbrakte lunsj! På Sponhuset café har du muligheten til å kjøpe med deg en kaffe eller noe søtt til dessert. Fra Ringvebukta kan du gå tilbake til byen langs Ladestien, og stoppe ved Korsvika, en av Trondheims beste badeplasser for en forfriskende dukkert. Forsikre deg om at du får et bilde i Talerøret.

Kveld

Spis & drikk på budsjett

Ute etter middag som ikke sprenger budsjettet, gå for signaturen Bror-burger eller veggie nachos, hos Bror Bar, eller bli imponert av utvalget hos Døgnvill Burger. Hvis italiensk er din favoritt, sjekk ut Frati, Olivia eller Ristorantino. For en mer uformell pizzasetting, prøv Grano, Habitat eller Superhero Pizza. Hvis du har lyst på asiatiske smaker, hva med Szechuan eller Café Bangkok?

Hvis du tilfeldigvis er i byen på en mandag, kan du sjekke «Endelig Mandag» på noen av byens mest populære restauranter – mellom kl. 16 og 18 får du middag for 150 NOK.

Avslutt dagen din i Trondheim med å møte lokale eller venner i Trondheim på Mormors Stue, Bar Circus eller Trondheim Camping. Hos Work Work midt i sentrum har de shuffle board og gaming bar. Å benytte seg av de mange brettspillene er gratis.

Nyt kvelden!


SJEKK HVA SOM SKJER I BYEN