En dag i Trondheim

På budsjett

Ta en pust i bakken hos Digs Café på Peter Egges Plass. Veggmaleriet i bakgrunnen, «Alt er musikk» av Skurktur 2020, var en gave fra Trondheim Kammermusikk Festival til byen på deres 25-årsjubileum.

Opplevelsene i denne historiske og vakre byen ligger på rekke og rad – og det behøver ikke å koste deg mye. Her har vi forslag til en flott dag i Trondheim der summen av opplevelser blir store, men kostnadene små.

Utforsk Trondheims gatekunst

Vi har laget et kunstkart som vil vise vei til flere av Trondheims skjulte hemmeligheter. Dra på din egen private kunstvandring gjennom byens mange uterom.

Graffitikunst ved Ladekaia. Sett deg på den nydelige uteserveringen på kaia, og utsikten med nydelig mat og drikke. Rett i nærheten finner du også et verk av Quentin Desveaux.

Opplev Bakklandet

Kryss den fotogene Gamle Bybro, over til det sjarmerende brosteinsbelagte Bakklandet, og se lokalbefolkningen bruke sykkelheisen Trampe – som hjelper en opp den anstrengende Brubakken. Hvis du har lyst kan du selv ta turen opp bakken og videre opp til Kristiansten festning, derfra har du byens beste utsikt!

Foto: Jarle Hagen.

Piknik i det fri

Trondheim har mange nydelige parker der du kan ta en piknik, eller bare sette deg ned på en benk og se på livet. The List har laget en egen oversikt over steder å henge i Trondheim:

Ta trikken til Lian

Dra til St. Olavs gate for å ta trikken. Visste du at Trondheim har den nordligste trikkelinjen i verden? Ta trikken til endestasjonen ved Lian, i Bymarka. Underveis kan du nyte utsikten over byen fra en ny og spennende vinkel. Vel oppe på Lian, kan du finne det perfekte stedet ved vannet for en fredelig piknik, før du svømmer ut til flytebrygga som ligger å dupper midt på vannet.

Besøk et galleri

K-U-K, Kjøpmannsgata Ung Kunst, er et kunsthus som treffer både bredt og smalt, med plass til både etablerte og mindre etablerte kunstnere, men aller mest plass har de gitt til yngre kunstnerskap. Kunsthall Trondheim er den største internasjonale arenaen for samtidskunst i Trondheim og Trøndelagsregionen. De produserer utstillinger og programmer som speiler vårt globaliserte samfunn, problematiserer normative kjønnsroller og seksuell identitet, og fremhever marginaliserte kunstneriske posisjoner og kunstnere som ennå ikke har stilt ut i Trøndelag. Felles for både K-U-K og Kunsthall Trondheim er gratis inngang.

Sulten?

Ta turen til Szechuan Restaurant, Bror Bar, Døgnvill Burger eller Olavstorget for nydelig mat til en rimelig penge. Hvis du tilfeldigvis er i byen på en mandag, kan du sjekke «Endelig Mandag» på noen av byens mest populære restauranter – mellom kl. 16 og 18 får du middag for 175 NOK.

Avslutt med en konkurranse

Havet Arena

Avslutt dagen med en runde minigolf på Trondheim Camping, eller hos Work Work der de har shuffle board og gaming. Å benytte seg av de mange brettspillene er gratis. Du kan også ta turen til Havet Arena der du kan leie en flytende badstue sammen med hele vennegjengen, eller bare kose deg inne i deres lokaler med brettspill og noe godt i glasset.

Nyt kvelden!


En dag i Trondheim med kunst, mat og historie

Sett av en dag og opplev noe av det Trondheim har å by på av historie, kunst og mat: