En dag i Trondheim

Sett av en dag, og opplev noe av det Trondheim har å by på av historie, kunst og mat. Her har vi samlet et knippe flotte opplevelser som passer både for besøkende og beboere som ønsker å oppleve Trondheim på en dag.

Kunst & Historie


Morgen

Nidarosdomen

Følg elvepromenaden til Nidarosdomen via borggården i Erkebispegården. Ta deg tid til å nyte synet av katedralens majestetiske vestfront idet den åpenbarer seg. Bli med på en omvisning i den spektakulære katedralen, og hvis du føler deg eventyrlysten kan du ta turen opp i tårnet. Etter en bratt og smal klatring til toppen vil du bli belønnet med en ekstraordinær utsikt over byen og elva. Besøk museet i Erkebispegården og butikken i besøkssenteret etterpå.

Nidarosdomen – verdens nordligste gotiske katedral og Norges nasjonale helligdom

HYPP PÅ EN MATBIT?

Byvandring

En lokal guide møter deg utenfor Nidarosdomen og tar deg med på en guidet vandring gjennom Trondheim sentrum. Besøk historiske severdigheter som Klemenskirken, Gamle bybro, Bakklandet, Bryggerekka, og Vår Frue Kirke. Lær mer om de store begivenhetene som har formet Trondheims historie frem til i dag. Alternativt kan du velge å delta på en guidet veitevandring, hvor du lærer noen av Trondheims mindre kjente historier. Ei veitevandring fokuserer mindre på konger og dronninger og større begivenheter, og mer på hverdagen til den vanlige trondhjemmer’n i gata gjennom historien.

Bryggerekka – et populært fotomotiv blant både besøkende og beboere i Trondheim

Ettermiddag

Lunsj på Solsiden

Byvandringen ender ved Solsiden, akkurat i tide for lunsj. Etter en morgen fylt med ny kunnskap og lærdom er det på tide å fylle på med næring. Her er det mye å velge i! Nyt en velfortjent lunsj der meksikanske mattradisjoner møter de nordiske råvarene hos Hector Food & Fiesta, eller nyt en smak av Firenze hos Olivia.

Verftsbrua (populært kalt Blomsterbrua) ble oppført i 2003 og er oppkalt etter skipsverftene til Trondhjems Mekaniske Værksted

Lokale kunstnere

Solsiden, det gamle industriområdet, tilbyr en rekke butikker og er stedet å være for Trondhjemmerne på en solrik dag. Ta turen til Trondheim kunstmuseum Gråmølna. Gråmølna er en av Trondheim Kunstmuseums to lokasjoner. På andre siden av Verftsbrua, bedre kjent som blomsterbrua, finner du Scandic Nidelven Hotell. Hotellet har en kunstsamling fra en annen av Trondheims kjente kunstnere, Håkon Gullvåg. Scandic Nidelven har for øvrig vunnet prisen for Norges beste hotellfrokost 13 ganger – senest kåret i 2019. Hos Sparebank1 SMN i Søndre gate, finner du en kunstinstallasjon uten om det vanlige. Kjell Erik Killi Olsens «Salamandernatten» er både mystisk og imponerende.

ANDRE KUNSTMUSEEUM VERD Å SJEKKE UT!

Salamandernatten – ble skapt til São Paulo biennalen i Brasil i 1989 av Kjell Erik Killi Olsen

Kveld

Middag

Når det endelig blir middagstid, hvorfor ikke prøve Troll Restaurant på Fosenkaia, for en fortryllende matopplevelse, med det beste fra det lokale kjøkken med en eksotisk vri. Eller hvis du er ønsker litt mer moderne nordisk mat, kan du ta turen til den skjulte perlen, Kraft Bodega rett over brua på Brattørkaia. På vei til restauranten går du forbi det ikoniske bygget Powerhouse designet av Snøhetta – verdens nordligste energipositive bygning. 

Besøker du K-U-K, Kjøpmannsgata Ung Kunst, kan du si ja takk, begge deler! K-U-K er et kunsthus som treffer både bredt og smalt, med plass til både etablerte og mindre etablerte kunstnere, men aller mest plass har de gitt til yngre kunstnerskap. I tilknytning til K-U-K finner du restauranten, Gubalari, der innredningen er et kunstverk i seg selv.

Gubalari – mat og kunst i skjønn forening

Helaften med mat, underholdning & lokale historier

Alternativt kan du booke deg inn på en helaften i huset til Bjørn. Bjørn er en smilende mann med mange talenter som inviterer nysgjerrige gjester til sitt eget hjem. Han lager mat, fremfører egenkomponerte sanger på gitar og piano og han kan mye om Trondheim og livet i byen. Visit Bjørn er det eneste bolighuset i Trondheim med servering og skjenkebevilling!

Bjørn Fjeldvær spiller mange instrumenter og kan ikke mindre enn 1200 sanger utenat