EN DAG I TRONDHEIM FOR DEN

Kunst- &
historieinteresserte

Morgen

Nidarosdomen

Følg elvepromenaden til Nidarosdomen via borggården i Erkebispegården. Ta deg tid til å nyte synet av katedralens majestetiske vestfront idet den åpenbarer seg for deg. Nidarosdomen er den nordligste gotiske katedralen i verden. Bli med på en omvisning i den spektakulære katedralen, og hvis du føler deg eventyrlysten kan du ta turen opp i tårnet. Etter en bratt og smal klatring til toppen vil du bli belønnet med en ekstraordinær utsikt over byen og elva. Besøk museet i Erkebispegården og ta deg tid til å besøke butikken i besøkssenteret.


HYPP PÅ EN MATBIT?


Byvandring

En lokal guide møter deg utenfor Nidarosdomen og tar deg med på en guidet vandring gjennom Trondheim sentrum. Besøk historiske severdigheter som Klemenskirken, Gamle bybro, Bakklandet, Bryggerekka, og Vår Frue Kirke . Lær mer om de store begivenhetene som har formet Trondheims historie frem til i dag. Alternativt kan du velge å delta på en guidet veitevandring, hvor du lærer noen av Trondheims mindre kjente historier. Ei veitevandring fokuserer mindre på konger og dronninger og større begivenheter, og mer på hverdagen til den vanlige trondhjemmer’n i gata gjennom historien.

Ettermiddag

Lunsj på Solsiden

Byvandringen ender ved Solsiden, akkurat i tide for lunsj. Etter en morgen fylt med ny kunnskap og lærdom er det på tide å fylle på med næring. Her er det mye å velge i! Nyt en velfortjent lunsj der hvor østlige mattradisjoner møter de nordiske råvarene hos NordØst, nyt en smak av Firenze hos Olivia, eller hva med en uformell og trivelig lunsj i historiske omgivelser hos gastropubben, Krambua?


Lokale kunstnere

Solsiden, det gamle industriområdet, tilbyr en rekke butikker og er stedet å være for Trondhjemmerne på en solrik dag. Ta turen til Trondheim kunstmuseum Gråmølna og sjekk ut deres nåværende Amdam og Andersen + Håkon Bleken-utstilling. Gråmølna er en av Trondheim Kunstmuseums to lokasjoner. På andre siden av Verftsbrua, bedre kjent som blomsterbrua, finner du Scandic Nidelven Hotell. Hotellet har en kunstsamling fra en annen av Trondheims kjente kunstnere, Håkon Gullvåg. I Sparebank1 SMN i nærheten av den gåtefulle kirkeruinen finner du en kunstinstallasjon uten om det vanlige. Kjell Erik Killi Olsens «Salamandernatten» er både mystisk og imponerende.

ANDRE KUNSTMUSEEUM VERD Å SJEKKE UT!

Kveld

Middag

Når det endelig blir middagstid, hvorfor ikke prøve Troll Restaurant på Fosenkaia, for en fortryllende matopplevelse, med det beste fra det lokale kjøkken med en eksotisk vri. Eller hvis du er ønsker litt mer moderne nordisk mat, kan du ta turen til den skjulte perlen, Kraft Bodega rett over brua på Brattørkaia. På vei til restauranten går du forbi det ikoniske bygget Powerhouse designet av Snøhetta – verdens nordligste energipositive bygning. 


Helaften med mat, underholdning & lokale historier

Alternativt kan du booke deg inn på en helaften i huset til Bjørn. Bjørn er en smilende mann med mange talenter som inviterer nysgjerrige gjester til sitt eget hjem. Han lager mat, fremfører egenkomponerte sanger på gitar og piano og han kan mye om Trondheim og livet i byen. Visit Bjørn er det eneste bolighuset i Trondheim med servering og skjenkebevilling!