EN DAG I TRONDHEIM FOR

Første gang

Morgen

Sightseeing fra Nidelva

Nidelven slynger seg rundt Trondheim og trekker naturen inn i bybildet. Hvilken annen by kan man se flere av byens største severdigheter fra ombord en kajakk? Hiv deg på en bysykkel eller ta bussen til Tempe Idrettsanlegg rett utenfor sentrum for å bli med på en kajakktur nedover Nidelva med Trondheim Kajakk. Ingen forhåndskunnskap kreves, dette er en tur for nybegynnere. Hvis du søker mer spenning, kan du prøve stand up paddle boards, også kalt SUP. Underveis nyt synet av Trondheims mest kjente severdigheter på nært hold. Turen ender ved Skansen i den pittoreske bydelen Ila.

LUNSJALTERNATIVER I ILA?


Trondheim fra sykkelsetet

Hvis kajakk ikke er din greie, men du liker tanken på å komme deg rundt i byen på et transportmiddel, så kan du heller utforske byen på to hjul, ved å leie en bysykkel. Besøk Nidarosdomen og ta deg tid til å beundre det intrikate steinarbeidet som dekker fasaden av denne gotiske perlen. Nidarosdomen tilbyr daglige omvisninger i sommerhalvåret.

Kryss Gamle Bybro, lykkens portal inn til Bakklandet, og bruk verdens eneste sykkelheis, Trampe for å komme deg opp bakken. Ta turen opp til den gamle festningen, Kristiansten for å nyte den beste utsikten over byen. Derfra sykler du nedover mot Studentersamfundet og videre over bydelen Øya, som ligger midt i Nidelva. Fra nyrenoverte Trondheim Spektrum, ta deg over brua som forbinder Øya med Ila.

Ila er kjent for å være en kunstnerisk bydel med fargerike trehus, fantastisk gatekunst og en avslappet stemning. Styr rattet tilbake til sentrum. Ta turen til torvet og hils på Olav, statuen som vokter over byen han grunnla for over tusen år siden.

Ettermiddag

Det moderne Brattøra

Etter lunsj, spaser mot togstasjonen og over til Brattøra, den nyeste bydelen i Trondheim. Nyt den flotte utsikten over fjorden og Munkholmen. Unn deg en is fra prisbelønte Simens Isbar mens du beundrer det teknologiske vidunderet og Snøhetta-designede Powerhouse – verdens nordligste energipositive bygg.

På Brattøra finner du også Rockheim, nok en moderne arkitektonisk perle i området. Tilbring ettermiddagen med å bli underholdt av museets interaktive og informative utstillinger mens du fordyper deg i norsk pop- og rockehistorie.


En svømmetur

Hvis du foretrekker å komme deg tilbake uti vannet, så er det alltids mulig å ta seg en dukkert i nærliggende Sjøbadet, eller dersom du foretrekker badevannet ditt oppvarmet, Pirbadet.

Kveld

Avslutt besøket ditt på Brattøra med noe godt i glasset fra fantastiske Kitchen & Table på Clarion Hotel Trondheim, byens eneste utendørs skybar. Her kan du nyte en fantastisk utsikt over byen, fjorden og Fosenalpene. Etter å ha tatt inn solnedgangen, ta deg over broen ved sentralstasjonen og tilbake inn til sentrum, og til byens kanskje koseligste restaurant, To Rom og Kjøkken, drevet av gudfaren i Trondheims restaurantverden, Roar Hildonen. (NB! Bordreservasjon anbefales).

Alternativt, hvis du har lyst til å utforske mer av det Trondheims bygrenser rommer, kan du gå eller sykle til Trondheims stolthet, E.C. Dahls Bryggeri, for ølsmaking og en matbit. Ta veien over Lademoen og forbi Dora, den gamle ubåtbunkeren fra andre verdenskrig. Lademoen er et gammelt arbeiderklassestrøk i Trondheim som har fått nytt liv de siste tyve årene.

Siste stopp for dagen går til den nye bydelen, Lilleby. Her venter en matopplevelse av de sjeldne på deg hos Michelinrestauranten Credo, eller søsterrestauranten Jossa, begge under ledelse av Trondheims egen Heidi Bjerkan. NB: her kan det være lurt å reservere bord først.