EN GUIDE TIL

Ølbyen Trondheim

BLI MED

Bar til bar

Ikke bare har Trondheim utmerket seg som landets mathovedstad, Trondheim har også etablert seg som en av de beste ølbyene i landet, og interessen for øl øker for hvert år! Ta med vennegjengen på en byrunde og smak dere gjennom lyst og mørkt, surt og bittert.

TRONDHJEM MIKROBRYGGERI

Midt i sentrum, finner du en koselig pub. Dette er en av landets eldste bryggeripuber og alt øl som serveres på tappekran hos Trondhjem Mikrobryggeri er brygget på stedet. Her serveres hjemmelaget mat, øl og brennevin og er det fint vær kan du nyte de trønderske smakene i uteserveringen.


ØX TAP ROOM

I en 300 år gammel hvelvkjeller under Restaurant Frati i sentrum finner du ØX. Konseptet er godt øl og god stemning. Hovedfokuset er å tilby et spennende utvalg av øl både fra deres eget bryggeri, og craft beer & cider fra norske og utenlandske mikrobryggerier.

E.C. DAHLS BRYGGERI

På Nyhavna, en halvtimes spasertur unna sentrum finner du E.C Dahls nye lokaler. Her får du i tillegg til den tradisjonelle pilsen nå også nye øltyper som interesserer en hver ølentusiast! Gjør kvelden om til en helaften med omvisning, ølsmaking og en burger i restauranten.

HABITAT

Én-og-tyve tappekraner med upåklagelig kvalitet i hver og en! Monkey Brew holdt tidligere til i kjelleren og er naturligvis fortsatt godt representert i tapperekka. Habitat finner du i Olav Tryggvasons gate midt i Trondheim sentrum.

AUSTMANN BRYGGERI OG TAPROOM

Et håndverksbryggeri som holder til på Sluppen – 4,5 km unna Trondheim sentrum. Fra baren har man innsyn til produksjonslokalene og kan du her smake på slagerne som Hoppy Blonde, Onkel i Amerika og Tre gamle damer.

HAMMERHEAD B.C. & TAPROOM

Sen-sommeren 2020 gjenåpner taproomet som ligger 8 km sør for Trondheim sentrum. Med opp til 100 varianter øl fra verden over, inkludert øl fra deres eget bryggeri, stiller Hammerhead brewing company med et meget godt utvalg.

UTFORSK ØLETS RIKE SMAKER

Utenfor byens grenser

STOLT BRYGGERISTJØRDAL

Stolt er et bryggeri som holder til på Hjelseng gård. Her jaktes det etter de fantastiske råvarene som finnes i Trøndelag med de gode historiene som hører til. Dra innom for en omvisning og et øl-kurs.

KLOSTERGÅRDEN BRYGGERITAUTRA

Klostergården Håndbryggeri holder til ved de gamle klosterruinene på Tautra. Deres «Alstadberger» ble i 2014 tildelt det første Spesialitet-merket til et norsk øl! For å få dette merket må ølet inneholde norskprodusert malt og humle.

BRYGGERIET FRØYA – FRØYA

På Uttian, en liten øy på Frøya i Trøndelag og med havet som nærmeste nabo produserer Bryggeriet Frøya sitt øl. Det maritime temaet går igjen når bryggeriet har døpt øltypene sine, slik som Havfrua, Blåskjæll og Havmann.

REINS KLOSTER – FOSEN

I tillegg til å produsere økologisk øl er Reins Kloster først ute med å produsere økologisk akevitt

HOGNA BRYGG – SINGSÅS

Hogna brygg har som motto “det best ølet er ikke brygget enda” og finner stadig nye vinklinger på øltypene. I lokalmat-konkurransen Det Norske Måltid 2017 ble ølet Rødskjegg kåret til årets øl i Norge.


Bryggerifestivalen

På Bryggerifestivalen i Trondheim sentrum kombineres det beste ølet fra lokale, nasjonale og internasjonale bryggerier med god mat fra utsøkte festivalrestauranter. Over tre dager kan du smake deg gjennom nye spennende smaker fra rekkene med tappekraner. Bryggerifestivalen holdes vanligvis i slutten av juli på Torvet.