TRONDHEIM

For matelskeren

Her får du en guide gjennom byen som tar deg med på en matreise fra frokost om morgenen, lunsj på formiddagen, middag på kvelden hvor vi avslutter med en coctail som dessert.

Frokost, kaffe, te

RESTAURANT NIDELVEN (SCANDIC NIDELVEN)

Med sin flotte beliggenhet rett ved elven har frokosten hos Restaurant Nidelven blitt kåret til Norges beste frokost i 13 år på rad! Denne frokosten er en du sent vil glemme.

PALMEHAVEN (BRITANNIA HOTEL)

Palmehaven er hjem til Britannia Hotells fem-stjerners frokost, hvor gjester ved hotellet kan nyte en dekadent buffet, med råvarer fra prisvinnende norske produsenter. Og vil du skjemme bort deg selv eller noen du er glad i, bestill Afternoon Tea  i Palmehaven.

Britannia Hotel og Scandic Nidelven vant delt 1. plass under kåringen av Norges beste hotellfrokost, Twinnings Best Breakfast 2022.

SELLANRAA BOK & BAR

En sjarmerende kafé og bokhandel, hvor fokus er på bærekraft og hvor nesten alle ingredienser kommer fra lokale produsenter. Menyen endres med sesongens råvarer, og her får du kanskje den beste kaffen i byen, deres barista er faktisk norgesmester.

ISAKS

Sellanraas søsterkafé og bakeri ligger rett rundt hjørnet for Sellanraa, i samme bygg som Trondheim Folkebibliotek. Velg blant et utvalg fersk bakst av urkorn og smak på te fra Norges eneste Master Tea Blender Gravraak Teatelier. Teen fra Gravraak kombinerer nøye utvalgt te av høyeste kvalitet med lokale smaker og ingredienser.


Lunsj

Etter en morgen på vandring rundt i byen er du sannsynligvis klar for en velsmakende lunsj!

BRASSERIE BRITANNIA

Det dekorative Brasserie Britannia er et urbant spiseri i Trondheim i en klassisk fransk bistro-stil. Drop-in til en uformell plass med høyt tempo, god mat og trivelig stemning. Brasserie Britannia er en del av det nylig renoverte Britannia Hotel, Norges eneste hotell med fem stjerner.

BAKLANDET SKYDSSTATION

Historiske Baklandet Skydsstation er muligens den koseligste kafeen i byen. Her kan du nyte nydelig mat og drikke i en tradisjonell setting. Den sjarmerende lille kafeen ligger på billedskjønne Bakklandet, nær Gamle Bybro og verdens eneste sykkelheis, Trampe. Her kan du nyte et varmt måltid eller en varm kopp hjemmelaget kakao mens du nyter utsikten mot Nidarosdomen på andre siden av Nidelven.

Steif Bakeri & Cafe
Baklandet Skydsstation. Foto Marius Rua

STREIF BAKERI & CAFE

Streif Bakeri & Café omtales som Trondheims lille hemmelighet ved Nidelven – En skult perle ved elvebredden. Hagen utenfor er kanskje Trondheims fineste uteservering med utsikt mot Bakklandet, Bybrua og nedover hele bryggerekken til Nidelven.

LILLE SKANSEN

Nyt en lunsj med utsikt! På Skansen ved Trondheimsfjorden ligger denne søte lille restauranten som tilbyr ferske smaker fra sjøen som smaker fortreffelig i all sin enkelhet. Hos Lille Skansen er fokuset på rene smaker hvor prisnivået skal gjenspeile maten.

ISAKS

Sellanraas søsterkafé og bakeri ligger rett rundt hjørnet for Sellanraa, i samme bygg som Trondheim Folkebibliotek. Velg blant et utvalg fersk bakst av urkorn og smak på te fra Norges eneste Master Tea Blender Gravraak Teatelier. Teen fra Gravraak kombinerer nøye utvalgt te av høyeste kvalitet med lokale smaker og ingredienser.


Middag

Michelinstjerner

Trondheim har tre stjerner! I februar 2019 fikk Trondheim sine første to stjerner i Michelin guiden: Credo og Fagn. I februar 2020 mottok byen sin tredje stjerne: Speilsalen, Britannia Hotel. Disse tre stjernene er i seg selv verdt et besøk til Trondheim. Bestill din Michelin-opplevelse:


TO ROM OG KJØKKEN

I et sjarmerende trehus i Carl Johans gate, typisk for Midtbyen i Trondheim, finner du en av byens mest folkekjære restauranter. To Rom og Kjøkken har et nært samarbeid med lokale produsenter som gir restauranten tilgang til råvarer av høy kvalitet, inkludert sjømat, grønnsaker, vilt, sopp og bær.

SPONTAN VINBAR

Et livlig konsept skapt av en lidenskap for mat og vin av høy kvalitet sammen med en leken tilnærming til å tilby de beste smakene fra regionen. Det som skiller Spontan ut fra mengden er vinlisten: her finner du nesten bare biodynamisk vin, med andre ord, vin produsert på en hundre prosent naturlig måte.

KRAFT BODEGA

Med utsikt til Trondheimsfjorden serverer Kraft Bodega unike og deilige smaker med en fantastisk utsikt. Menyen er inspirert av alle verdens kjøkken, og ikke særlig påvirket av trender. Maten serveres på samme måte som staben selv liker den, og avhenger av dagens humør og alltid med en dose humor.

JOSSA

Jossa er et rustikt alternativ til Michelinrestauranten Credo. Hos Jossa endres menyen basert på Jossas reiser rundt om i verden. Rettene har en jordnær tilnærming for å smake det lille ekstra med målsetning om å gi deg en bedre forståelse av verden gjennom mat.

TROLL

Troll er en 100% norsk restaurant med en eksotisk tvist. Her serveres norsk mat på en rebelsk måte. Fokuset er på gode lokale råvarer og menyen inkluderer retter basert på norske kulinariske tradisjoner.

JONATHAN GRILL

Jonathan Grill er den første restauranten i Norge med røykfrie japanske bordgriller hvor du kan steke ditt eget kjøtt, fisk, sjømat og grønnsaker. Her får du norsk sjømat og håndfanget skalldyr, sammen med de ferskeste lokale grønnsakene. Alt tilberedt med høy ekspertise og servert sammen med et rikt utvalg av sauser og tilbehør.

KITCHEN & TABLE

Med det som sannsynligvis er byens beste utsikt, med panorama over Trondheimsfjorden, kan du hos Kitchen & Table nyte en spennende meny basert på fantastiske regionale råvarer som forener det nordiske kjøkken med rustikke amerikanske smaker og sofistiskerte asiatiske tradisjoner. Fokuset her er på lokalt produsert, økologisk og bærekraftig mat.


Drinker & Coctails

Øl

Trondheim har en lang og stolt tradisjon for ølbrygging, og et bredt utvalg av lokale bryggerier å velge blant. Hos ØX Taproom, Stolt Bryggeri E.C. Dahls Pub & Kjøkken og Trondhjem Mikrobryggeri kan du nyte et rikt utvalg av øl med noe godt attåt. Eller hva med en ølsafari? I regi av To Rom og Kjøkken kan du smake deg gjennom det beste øl i Trondheim og lære mer om den lokale bryggerihistorien og tradisjonene.


Vin

SPONTAN VINBAR

Spontan Vinbar setter ingen begrensninger til kontinent eller stil, men er alltid opptatt av at vinene er basert på druer fra en bonde som driver med godt jordbruk, gjerne etter biodynamiske prinsipper. Spontan tilbyr til enhver tid et stort vinkart på glass, i tillegg til et utfyllende flaske-kart.

BRITANNIA VINBAR

Britannia Vinbar er en levende kjeller. En bar og tre rom for vinsmaking, alle med veggene dekt av 8000 av verdens beste flasker. Når du går ned i dette imponerende kjellerrommet omgir du deg med den største vinsamlingen i Norge.


Cocktails

BRITNANNIA BAR

Tidløst og sofistikert – komfortabelt og sosialt, Britannia Bar vant “BESTE COCKTAILMENY I NORGE 2020” av Bartenders’ Choice Awards. Baren serverer klassikerne til perfeksjon og fantastiske signaturcocktails som reflekterer Trondheim og Britannias historie.

RAUS BAR

Raus er en cocktailbar som spesialiserer seg på klassiske og moderne cocktails. De jobber kontinuerlig med å utvikle sitt drink/drikke repertoar, og har de siste årene vunnet flere priser for sitt arbeid innenfor norsk cocktailkunst, blant annet Norges beste bar 2016.

KITCHEN & TABLE

Kitchen & Table finner du i toppetasjen på Clarion Hotel Trondheim på Brattøra, og har uten tvil byens mest spektakulære utsikt. Her nyter du en coctail i solnedgangen mens du ser ut over Trondheimsfjorden mot Munkholmen.