Pudder & adrenalin

Skisenter nær Trondheim

Klar for litt fartsfylt moro?

Finn frem snowboardet eller slalomskiene

Går langrenn for sakte og du søker mer fart og spenning? Her finner du oversikt over alpinanlegg og bakker både i umiddelbar nærhet til Trondheim, men også hvor du kan dra for en dags- eller helgetur. Som skikjører Robert Aaring sier “Her kan man finne skiterreng i verdensklasse!”


Vassfjellet Vinterpark

Vassfjellet ligger 40 minutter sør for Trondheim sentrum og er Trondheims største skianlegg. Har du ikke har tilgang på bil, kan du ta skibussen fra sentrum. Anlegget har 12 nedfarter i ulike vanskelighetsgrader, både for de aller minste og eksperten. Alpinutstyr og snowboardutstyr kan leies og i kafeen Vassfjellkroa kan du nyte varme og kalde retter og forfriskende drikke.

Åpningstider:

Mandag: 16.00 – 21.00
Tir – søn: 10.00 – 21.00


Gråkallparken

Parken er kanskje ikke så stor, men den er høyt elsket av Trondhjemmerne. Hit drar man for å leke seg med rails og hopp på vinterstid. Gråkallparken ligger som navnet tilsier ved fjellet Gråkallen. Hit kommer du på 20 minutter enten med bil eller buss nummer 26. Fra Skistua er det kort vei bort til parken. Trondhjems Skiklub som holder til på Skistua låner ut snowboard gratis. Parken egner seg godt for både nybegynnere og mer øvede brettkjørere og slalåmkjørere, men det kreves at man har noe erfaring med heis.

Åpningstider*:

Man, tir, ons & fre: 17.30 – 21.00
Tor: Stengt
Lør – søn: 10.00 – 16.00

* Har ikke kunstsnø, så er væravhengig


Oppdal

Et av Norges største skisentre ligger snaue 2 timer fra Trondheim. Oppdal skisenter strekker seg over fire fjell og består av 35 nedfarter og 13 skiheiser. Vangslia, Stølen, Hovden og Ådalen er alle tilknyttet og tilbyr funparks, skogsløyper, halfpipe, barnebakker og hopp. Oppdal skisenter tilbyr utleie av skiutstyr og snowboard, samt skiskole og flere spisesteder. Fra Trondheim kan du komme deg til Oppdal med egen bil eller via buss og tog.


Åre (Sverige)

Åre i Sverige er en tradisjonsrik fjellby kjent som et skiparadis. Fra Trondheim tar turen med bil ca. 2,5 timer. Med 46 heiser, 89 bakker og et enormt aktivitetstilbud er Åre av flere ansett som et skianlegg i verdenstoppen. Tog går fra Trondheim til Åre med bytte i Storlien. Lei hytte eller leilighet nær sentrum eller løypene, og hvis du trenger skiutstyr, så kan det leies.