naturopplevelser

Vikingenes fjelltur

natur, mat og kulturarv

Fjelltur til Vikingtiden

«Vikingenes fjelltur» er en fem dagers opplevelse inkludert en tre dagers fottur i Trollheimen, Rennebu, i hjertet av Norge. Dette området er kjent for sin ville natur og er fullpakket med kulturminner. Du får reise på vikingenes vis, med autentisk utstyr og vikingklær. Du får oppleve hvordan mennesker for 1000 år siden overlevde i naturen og lære om spor fra fortiden. Måltidene vil bli tilberedt over bålet, du sover under stjernene og sanger og historier vil bli delt.

Første og siste natt blir tilbrakt på en sætervoll fra 1700-tallet med senger, dyner og innlagt vann og strøm. De fjellvante turlederne har mange års erfaring med å formidle vikingtidens kulturarv. Her er det garanti for at du vil finne opplevelsen både spennende, utfordrende og lærerik.

Hvem kan bli med?

Du trenger ikke å være topptrent for å bli med på turen, men du bør kunne gå rundt 15 km i terrenget hver dag. Du må være forberedt på å sove under åpen himmel to av fire netter. Det har ikke noe å si om du har erfaring med historisk gjenskaping/reenactment fra før av eller ikke. Du får låne alt nødvendig av klær, soveutstyr og annet utstyr som trengs for en fullstendig historisk opplevelse. Det eneste du trenger å ta med selv er fjellsko og undertøy.

Datoer

3. – 7. august 2022

TIDSREISE

Vikingbyen Trondheim

Trondheim har en rik historie full av krigerske vikingkonger og harde politiske ættekamper. Byen ble grunnlagt i år 997, og vi kan fremdeles finne spor fra denne tiden i byens rike arkeologiske materiale. Bli med på en 4-timers tur gjennom tiden og gjennom byen, og besøk både museer og Nidarosdomen underveis. Det vil bli lagt vekt på dagligliv, religion og politikk og overgangen fra den hedenske vikingtiden til den kristne middelalderen.

Inkludert:

Passer for:
Voksne og tenåringer som vil lære mer om vikingtid og middelalder i Trondheim og Norge.

Gruppestørrelse:
Max 5 personer.

Pris:
Fra 4100,- /gruppe inkl. MVA

Kontakt

Hands on History
E-post: goviking@handsonhistory.no
Hjemmeside: handsonhistory.no

Viking Hiking