utsikt over Trondheim

Våttakammen – Geitfjellet

Med nærhet til byen

Man trenger ikke dra langt ut av Trondheim for å nyte av den vakre naturen. Våttakammen er et av Bymarkas beste utsiktspunkt med flott utsikt over Ila og Midtbyen. Det er kort avstand til bebyggelsen og Våttakammen er lett tilgjengelig fra både Ila og nordlige deler av Byåsen. Geitfjellet er en naturlig forlengelse av turen til Våttakammen og også et populært turmål. Herfra ser du det meste av Trondheim, og det er flott utsikt mot Selbufjellene og i retning Innherred, mot fjorden og Fosen samt de nordlige delene av Bymarka. Det anbefales å gå ut på pynten nord for hovedtoppen. Der er utsikten mot nordlige deler av marka enda bedre.


varighet

2 timer

Distanse

ca. 6 km tur/retur

vanskelighetsgrad

Enkel

Sesong

Mai – Sep


Veibeskrivelse

Fra Kongens gate i sentrum ta buss nummer 11 i retning mot Stavset. Gå av på stoppet Møllebakken. Derfra er det 6 min gåtur opp til storsvingen i Vestoppfarten. Fra svingen begynner selve turen oppover på sti i flott natur. Etter ca 500 meter tar en skiltet sti av opp til venstre mot Våttakammen. Stien går i jevn og ganske bratt stigning helt til toppen. Langs stien er det satt opp flere benker. Turen fra Vestoppfarten til Våttakammen er på knapt 2 km. Dette er en tur som har mange fine utsiktspunkt mot byen.

 Fra Våttakammen kan man velge å gå tilbake eller gå videre mot Geitfjellet. Turen til Geitfjellet går i furu- og krypfuruskog, etter hvert blir det en del myrer med opparbeidet gangsti og mer utsyn.


Tilgjengelighet

Ikke egnet for rullestol / barnevogn


Tips!

Ta med hengekøye.
Det kan være mye vind på toppen av Geitfjellet, ta med vindjakke
Stopp gjerne innom Lille Skansen eller Ila Brainnstasjon på veien tilbake for en matbit eller velfortjent forfriskning

Våttakammen