På tur i malvik

Homlastien – Storfossen

Trøndelags nest største foss!

Homlastien går fra sentrum i Hommelvik (ca. 30 min kjøretur fra Trondheim) til uberørt natur og fossefall, faktisk et av Trøndelags største og mest spektakulære fossefall med et vannfall på 40 meter! Store deler av turen går gjennom Homla naturreservat. Her finnes store naturverdier med viktige og sjeldne naturtyper og arter. Ta med kameraet og utforsk dette fantastiske naturfenomenet!

Obs: på grunn av anleggsarbeid i området, vil stien i perioder være stengt. Vi anbefaler derfor at man søker opp informasjon før man begir seg ut på tur.


varighet

2 timer

Distanse

ca. 6,2 km en vei

vanskelighetsgrad

Middels

Sesong

Mar – Nov


Veibeskrivelse

Med buss/tog til Hommelvik sentrum:

Herfra er det ca. 650 meter å gå opp til Krana Bru som er startpunkt for turen.

Med bil til Hommelvik:

Parker utenfor Malvik jeger- og fiskerforening. Krana Bru som er startpunkt for turen går over elva herfra.

Stien går fra Krana Bru til Kringelmyra ved Nonstadberget i Bakkdalen. Turen er ca. 6 km lang og går i kuppert terreng langs lakselva Homla. Mot slutten av stien er det ei bru som krysser elva. Denne kan man krysse og rundt svingen får man øye på Dølanfossen. Gå tilbake over broen og følg stien opp i terrenget før man kommer ned til Mettifossen og selveste Storfossen.

Alternativt

Ønsker man en kortere tur og ønsker å se Storfossen kan man parkere ved Kringelmyra som ligger i Bakkdalen nær Nonstadberget. Derfra er det bare ca. 1 km ned til Storfossen.


Tilgjengelighet

Ikke egnet for rullestol / barnevogn


Tips!

Husk gode sko, gjerne fjellstøvler.

Storfossen