lukten av sjø

Ladestien

Søndagsturen

Ladestien er kanskje den mest populære turstien i Trondheim, og strekker seg 8 km fra Ladehammeren til Rotvollfjæra. Turen kan tilpasses både i lengde og terreng, og er kanskje nettopp derfor blitt en av byens mest populære utfartsområder. Om du ønsker en romantisk tur med din kjære, øke pulsen med en joggetur eller ta med barna på en rolig søndagstur – Ladestien er populær for de fleste anledninger. Langs denne flotte turstien kan du oppleve frisk sjøluft, dyreliv, gamle lystgårder og historiske kirker. Det er også mange fine steder langs stien som passer fint til soling, lek og bading. Det finnes flere badeplasser langs Ladestien som er svært populære på finværsdager. Langs stien kan du stoppe for lunsj/middag på Ladekaia eller en matbit i kafeen på Sponhuset.


Varighet

2-3 timer

DistanSe

Valgfritt
10 km en vei totalt

vanskelighetsgrad

Enkel

SeSong

Hele året


Veibeskrivelse

Stien starter 3 km fra Trondheim sentrum. Ta buss nummer 20 fra Prinsens gate i retning Grilstad. Gå av på stoppet Strandveikaia, og ta til venstre på Ormen Langes Vei. Følg veien langs vannet og stopp gjerne innom Talerøret før man kommer dit hvor selve Ladestien starter. Man kan også starte turen ved badeplassen i Korsvika. Stien er godt merket. Fra Rotvollfjæra kan man igjen ta buss nummer 20 tilbake til sentrum.


Tilgjengelighet

Godt egnet for rullestol and barnevogn


Tips!

Solskinnsdag? Ta med badetøy!
Våren kommer alltid tidlig til Lade, og ikke langt unna Ladestien ligger Ringve Botaniske Hage som også er verdt et besøk.

Ladestien