Til topps fra skistua

Gråkallen


Distanse

1,5 km

vanskelighetsgrad

Enkel

Sesong

Hele året


Om man er kjent i Bymarka eller ikke, så har man gjerne sett Gråkallen. Fjellet med den store runde kuppelen er synlig fra flere steder i marka og fra byen. Gråkallen er et mye brukt navigeringspunkt i marka da den kan ses fra mange vinkler.

Denne turen er lett tilgjengelig og perfekt om man er ute etter en kort men litt bratt tur. Etter 1,5 kilometer når man toppen og blir belønnet med nydelig utsikt over Trondheim by! På grunn av dens tilgjengelighet og utsikt er dette en fin tur for familier, for den som vil jakte nordlyset, eller for den som ønsker seg en kjapp trimtur.


Veibeskrivelse

Ta buss nummer 23 fra Dronningens gate til endestoppet Skistua. Bussen går ikke ofte, så sjekk avgangstidene.

Med bil: Det er parkeringsplass utenfor Skistua, men den blir ofte full på travle dager, så et alternativ er parkeringsplassen i Fjellseterveien, hvorpå man går det siste stykket opp til Skistua.

Fra Skistua ser du Gråkallen med den store kuppelen som kjennetegn. Turen starter ved å gå opp veien på venstre side av Blomstertjønna som er vannet ved Skistua. Når veien splitter seg, så tar man stien til venstre og følger den helt opp til toppen. Alternativt kan man følge veien helt opp, og forsere noen høydemeter i ulendt terreng før man når toppen.


Tilgjengelighet

NB! Bratt stigning. Dersom man følger bilveien opp er turen delvis egnet for rullestol / barnevogn. Det siste partiet går utenom vei og i ulendt terreng.

Gråkallen