“Mini-trolltunga”

Burmaklippen

Test høydeskrekken

Klippen har vært en godt bevart hemmelighet inntil nylig. Selv om Burmaklippen ikke har enorme dimensjoner, eller veldig stor fallhøyde, er den mer enn nok i stand til å sette høydeskrekken på en prøve med et 50m høyt stup. På folkemunne blir dalen nedenfor klippen kalt “Burmadalen”. Navnet skal ha oppstått under byggingen av Estenstadvegen da krigen i Burma var det store samtaleemnet blant anleggsarbeiderne. Fra klippen har man utsikt mot Dragvoll og Byåsen. 

Et besøk til Burmaklippen er fint å kombinere med en lengre tur i Estenstadmarka.


varighet

30 min

vanskelighetsgrad

Enkel

Sesong

Apr – Sep


Veibeskrivelse

Man kan ta buss nr. 3 i retning Lohove og gå av på stoppet Estenstadvegen. Derfra går man i 17 min på asfaltert bilvei til Bekken parkeringsplass. Fra parkeringsplassen følger vi ”Akebakken”  (stien til venstre for kjøreveien) mot Estenstadhytta ca. 70 meter før vi tar av til venstre gjennom en portal merket «skogsti». Etter ca 150 meter deler stien seg og vi tar igjen til venstre. Vi følger denne stien ca 500 meter i stigende terreng. Akkurat i det stien gjør en skarp sving mot høyre og opp en liten kneik, tar det av en litt bortgjemt sti til venstre som fører ca 50 meter ned til Burmaklippen


Tilgjengelighet

Ikke egnet for rullestol / barnevogn

NB! Vær forsiktig ute på selve klippen, den heller litt nedoverbakke og kan være farlig å gå ut på når den er fuktig og glatt.

Burmaklippen