Verdens nordligste gotiske katedral

Nidarosdomen

Trondheims

Bankende hjerte

Nidarosdomen er verdens nordligste gotiske katedral og Norges nasjonale helligdom. Bygget fra år 1070 på gravstedet til St. Olav – skytshelgen for Norge og vikingkongen som brakte kristendommen til Norge. Katedralen sto ferdig rundt 1300. Etter flere branner og manglende vedlikehold i middelalderen var katedralen i veldig dårlig forfatning. Omfattende restaureringer ble påbegynt i 1869, og i dag er katedralen gjenopprettet til sin opprinnelige storhet. I tillegg til å være en av Europas viktigste historiske pilegrimsdestinasjoner, finner kroning og kongelige velsignelser sted i kirken.

Les mer


Oppdag katedralens hemmeligheter

Omvisninger

Bli med på en omvisning i Nidarosdomen, fylt med historie og fakta om katedralens 850-årige historie. Ta inn de imponerende steinarbeidene og det fantastiske rosevinduet i glass. I høysesong (juni – august) tilbys det guidede omvisninger på norsk, engelsk, tysk eller fransk. Gjennom resten av året tilbys omvisninger på norsk i helgene. Dersom det er ønskelig med en omvisning på et annet språk i lavsesong, vennligst send en forespørsel.

For mindre grupper er det mulig å bestille tematurer. Disse gir den unike muligheten til å besøke de øvre og nedre etasjer av katedralen, som vanligvis er stengt for offentligheten. Utforsk de skjulte rom og hemmelige krinker og kroker av den eldgamle katedralen. I sommermånedene kan du klatre opp til tårnet. De 172 trinnene er mørke og smale, men klatringen er vel verdt det når du kommer til toppen og får en fantastisk utsikt over byen.


Kontakt

Kongsgårdsgata 2, 7013 Trondheim
Telefonnummer: 73 89 08 00
E-post: booking.ndr@nidarosdomen.no
Nettside: nidarosdomen.no

Nidarosdomen