“festningen”

Kristiansten Festning

Vokteren

Våker over byen

Kristiansten festning er et av Trondheims viktigste landemerker. Fortet ble bygget etter den store bybrannen i 1681 og står nå vakt over byen. Den reddet byen fra erobring av Sverige i 1718. Festningen ble kondemnert i 1816 av kong Charles XIV John av Sverige.

Under 2. verdenskrig ble Kristiansten festning brukt av nazistene, og inne i festningen ble 23 norske patrioter henrettet.

Kristiansten festning er en av Trondheims mest populære attraksjoner hvor fangehullet og museet er de viktigste attraksjonene inne i festningen. Festningen tilbyr en spektakulær utsikt over Trondheim og omgivelsene, Trondheimsfjorden og fjellene, og er omringet av et flott rekreasjonsområde som er åpent for publikum.

Flagget, som kan sees fra det meste av byen, heves når festningsområdet er åpent. Portene er åpne hver dag gjennom året.


Restaurant & arrangement

Fra onsdag til søndag kl 10.00 – 16.00 kan du spise lunsj på Restaurant Kommandanten. Kafeen er lokalisert i flotte omgivelser inne på festningsområdet rett ved selve festningen. Ønsker du å leie Restaurant Kommandanten til private arrangement, kontakt Mojo Event.


Kontakt

Forsvarsbygg
Kristiansten Festning, 7015 Trondheim
Telefonnummer: 46 87 04 00
E-post: servicesenter@forsvarsbygg.no
Hjemmeside: forsvarsbygg.no

Åpningstider Donjon / museet

15.juni – 15.september
Man – lør: 10.00 – 16.00
Søn: 12.00 – 16.00

Kristiansten Festning