VELKOMMEN TIL

Solsiden

NYT DE GODE VIBBENE

Nedre Elvehavn

Beliggende langs elveleiet ved den sjarmerende Blomsterbrua (Verftsbrua) finner du den vibrerende bydelen, Nedre Elvehavn, bedre kjent som Solsiden. Solsiden er en energisk og vennlig bydel full av liv! Bydelens industrielle fortid i samspill med moderne arkitektoniske utrykk, gir området sin karakteristiske sjel. Nedre Elvehavn som den framstår i dag oppsto fra asken av det som en gang var et av Norges største skipsverft. I dag er det et av de mest populære områdene i byen. Solsiden er en lokal favoritt og summer alltid av liv og glede. Det er uten tvil stedet å være hvis du vil ta inn den joviale energien til lokalbefolkningen mens du nyter ettermiddagssola med en forfriskning på en uteservering.

Mat og drikke

Sola kan være en sjelden gjest i Trondheim, men når hun beriker byen med sitt nærvær så finner både lokalbefolkningen og besøkende veien til Solsiden. Langs promenaden finnes et utvalg av restauranter og barer med uteserveringer som skapt for å nyte sola sammen med gode venner.

Hvis du trenger noe å bite på i farten, stikk innom Kvikk inne på Solsiden Senter, for en wrap og en smoothie, eller gå for kaffe og nystekt bakst fra Godt Brød. Ser du etter en perfekt start på dagen? På andre siden av Blomsterbrua finner du Norges beste frokost, tretten år på rad, hos Scandic Hotell Nidelven.

Hvis du er sulten på pizza, velg fra et utvalg lokale favoritter som Una Pizzeria, en livlig og avslappet italiensk restaurant med en industriell atmosfære, Selma Bar & Pizza tilbyr ovnsbakt pizza og et bredt ølutvalg, eller sjekk ut Olivia Restaurant med sin lune atmosfære og meny inspirert av Firenze. Dersom du er på jakt etter en mer leken opplevelse, besøk den nye gutten i gata, Héctor – som bringer et fargerikt anslag av Mexico til Trondheim med et imponerende utvalg av tequila og smakfulle tacos.

Med jevne mellomrom er det tid for en god gammeldags kveld på byen med venner. Da bør du stikke innom Søstrene Karlsen, det perfekte sted for venner, mat og drinker på kveldstid. Eller, dersom du er typen som liker litt av alt, så vil tapas hos San Sebastian være stedet for deg. For andre avslappende alternativer med flott uteservering og god mat, sjekk ut Sot, Café Løkka, eller Cowsea.

Opplevelser

Om vinteren blir tørrdokken fra det tidligere verftet omgjort til et opplyst isparadis for skøyteentusiaster. Her kan du vise fram dine beste skøytetriks til musikken fra høytalerne. I sommermånedene blir tørrdokken omgjort til en scene, hvor internasjonale stjerner som blant andre Sting har holdt konsert.

Balansen mellom gammelt og nytt er allestedsnærværende på Solsiden – ta for eksempel Dokkhuset, en moderne scene som er hjem til både lokale og internasjonale artister, lokalisert i pumpehuset for tørrdokken til den gamle verftet. Dokkhuset drives av NTNU, og fungerer som et visningsrom for universitetets kreative linjer, men det er også et utmerket sted for en utepils på en solskinnsdag.

Hos Trondheim Kunstmuseum Gråmølna, kan du utforske kunst fra de lokale kunstnerne Håkon Bleken og Inger Sitter. Sjekk ut de permanente og midlertidige utstillingene, samt museumsbutikken, i en ombygd mølle fra 1840-tallet.

Det ombygde skipsverftet huser i dag også et moderne kjøpesenter, hvor du finner alt fra dagligvarer og apotek, til interiør og mote.