TRONDHEIMS

Bankende hjerte

SENTRUM

Midtbyen

Som ens hjerte – kroppens viktigste muskel – er Midtbyen bydelen som pumper oksygen inn i resten av byen. Trondheims bankende hjerte rammes inn av Nidelvas kurvende elveløp. Dette er Trondheims sentrum, stedet der det hele startet, for over tusen år siden. I Midtbyen finner du noen av Trondheims mest kjente landemerker, som Norges nasjonalhelligdom, Nidarosdomen, og det ikoniske Britannia Hotell. Trondheim sentrum er full av liv som pumpes ut i de nærliggende bydelene, Ila i vest, Nedre Elvehavn, Solsiden og Bakklandet i øst, og Øya mot sør.

Mat og drikke

Midt i sentrum finner du det nylig totalrenoverte Britannia Hotell, som i tillegg til å tilby femstjerners overnatting, også har matopplevelser som passer enhver smak. For lunsj og middag, prøv Brasserie Britannia, eller Jonathan Grill, og for en kveld på byen, sjekk ut livemusikk og et imponerende vinutvalg hos Vinbaren, eller nyt en signaturcocktail hos Britannia Bar. I helgen er Afternoon Tea i ikoniske Palmehaven et must, og et besøk i Michelinrestauranten Speilsalen er en opplevelse for livet.

Midtbyen har et bredt tilbud av spisesteder, fra Michelinstandard hos Speilsalen, Credo og Fagn, til et eklektisk utvalg av kreative og innovative kjøkken som Spontan, Le Bistro og To Rom og Kjøkken. For lunsj, prøv lokale favoriter, som Sellanraa, Isak, Frati, Hevd, Mat fra Hagen, eller Alma Mater. For en mer avslappet middagsopplevelse og et imponerende utvalg øl, er Øx, Døgnvill, Bror, og Trondhjem Mikrobryggeri gode alternativer.

Hvis du trenger påfyll av koffein og kanskje noe søtt, er Dromedar, Jacobsen & Svart, Café Le Frère, Isak, eller Sellanraa stedene for deg.

For en kveld på byen med gode venner er Raus, Lokal, Moskus, Britannia Bar, Spontan, Britannia Vinbaren, eller Øx gode alternativer.

Se og gjør

Midtbyen er Trondheims viktigste handelsområde, utforsk utvalget langs Olav Trygvassons gate, og gågatene Nordre gate og Thomas Angells gate. Sjekk ut de lokale favoritten Livid, Johnny Love, Retro og Shine. Ser du etter lokal norsk design av høy kvalitet, legg turen til Husfliden. For en mer detaljert oversikt over Midtbyens shoppingmuligheter, klikk her.

Har du med deg familien? Besøk Trondheim Camping for en runde eller to med minigolf, eller besøk Vitensenteret for læring og moro for alle aldre. I Midtbyen finner du også de fleste av byens museum, som Stiftsgården, Trondheim Kunstmuseum, og Trondheim Kunsthall.

For litt frisk sjøluft, bestill en båttur i solnedgang på fjorden eller ned Nidelva med Trondheim by Boat, med avgang fra det gamle fiskemarkedet, Ravnkloa.

Intet besøk til Trondheim er komplett uten et besøk til nasjonalhelligdommen, og verdens nordligste gotiske katedral, Nidarosdomen. Ved siden av katedralen finner du Erkebispegården, som i dag er hjem til to museum og de norske kronjuvelene.

Ned en liten skråning fra Erkebispegården, finner du Marinen, et av de største og mest populære rekreasjonsområdene i byen, og hjem til Pstereofestivalen. Fra Marinen har du et perfekt utgangspunkt for en spasertur langs den skiltede Midtbyrunden, en topp måte å ta inn byens severdigheter på.