Kreativ & livlig

 UNIKE &

Fargerike Ila

En bydel hvor gammelt møter nytt, hvor byen møter fjorden og de omliggende rekreasjonsområdene, hvor livlig gatekunst pryder både tradisjonelle trehus og industribebyggelse. Et muntert nabolag av fargerike trehus, frodige parkområder, og et sammensveiset nettverk av kreative sjeler med stor lidenskap for sitt lokalmiljø.

Mat & drikke

Nyt en lunsj “al fresco” eller en middag i solnedgangen hos Lille Skansen, restauranten i sjøkanten, kjent for sin bacalao og fiskesuppe.

Rett over veien for Ilaparken, finner du den populære nabolagsbaren Ila Brainnstasjon. Det lille røde huset var en gang bydelens brannstasjon, hvorfra baren tar sitt navn. Brainnstasjonen er det perfekte sted for å møte venner med noe godt i glasset, eller en intim jazzkonsert – det bittelille huset er alltid fullt av liv og energi.

Spaser utover mot Ilsvika mens du nyter gatekunsten i området, og belønn deg selv med deilig bakst fra Ila 57.

Ønsker du deg en opplevelse utenom det vanlige? Besøk Bjørn! Bjørn er en lokal trubadur og matentusiast, som i sitt hjem i Ila serverer det beste av lokal mat og underholdning for deg og dine venner rundt kjøkkenbordet sitt. Det lille røde huset er det eneste private hjemmet i Trondheim med skjenkebevilling. Obs! Ingen drop-ins hos Bjørn, du må reservere på forhånd.

Urban kunst & gallerier

Sjekk ut de lokale kunstgalleriene, Galleri Ismene, og Dropsfabrikken.

Ila er en oase for kunstnersjeler i Trondheim. Mellom de industrielle delene av Nedre Ila og Mellomila, finner du store fargerike veggmalerier som setter farge på bydelen. Mange av disse kunstverkene ble skapt under Trondheim Gatekunstfestival i 2018. I den forbindelse ble kunstnere fra hele Europa invitert til å sette sitt preg på Ila – og til å bokstavelig talt ta kunsten sin til nye høyder. Som for eksempel det ikoniske veggmaleriet av jenta med englevinger av den italienske kunstneren Millo, som er over 600 kvadratmeter stort. Eller den fargerike fuglen som dekker en boligblokk, skapt av den franske kunstneren Pablito Zago.

Parkliv

Med sin nærhet til fjorden og Bymarka, er Ila en av de beste bydelene i Trondheim for fritidsaktiviteter. Knappe 1 kilometer fra Trondheim sentrum, er Ila kun et steinkast unna bylivet.

Når du ankommer Ila fra Midtbyen, kommer du først til Skansen, et knutepunkt perfekt for avslapping og aktivitet. Ta med deg vennene dine og utfordre dem til en volleyballkamp, eller slapp av på gresset mens du nyter synet av båtene ute på fjorden. Hvis du trenger å kjøle deg ned, ta en dukkert i sjøen fra en av trappene langs havnepromenaden.

Den største og mest sentrale parken i Ila er Ilaparken, omringet av Ilas fargerike trehusbebyggelse. Parken er den perfekte grønne lunge på en solskinnsdag, med en flott lekeplass, som gjør den særskilt egnet for familier med små barn.

Hvis du trenger en litt roligere atmosfære, legg kursen mot Iladalen, en liten oase. På norrønt betyr íla “kilde” og det antas at bydelen kan ha fått sitt navn fra det frodige miljøet Ilabekken tilfører området. Legg turen til Ilabekken for en vandring i nydelige omgivelser fra Iladalen og inn i Bymarka.