Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Austråttborgen

Austrått

En kulturskatt

Austrått er en europeisk kulturskatt og en perle i Ørland kommune i Sør-Trøndelag. Borgen er åpen for publikum i sommerhalvåret, da historien formidles og detaljene levendegjøres av våre dyktige guider.

Fra museet i Trondheim, ligger Austrått en drøy time unna med hurtigbåt. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum driver publikumstilbudet ved Austrått, som forvaltes av Statsbygg.

Følg med på hjemmesiden nkim.no/austratt eller følg Austrått på Facebook for info om aktiviteter og åpningstider.

Adkomst

Kystekspressen fra Trondheim

Rute 800/805 er en hurtigbåt som går fra Trondheim Hurtigbåtterminal på Brattøra til Brekstad på ca. 60 min. Atb drifter denne. Se Atb for rutetider og mer informasjon.

Austråttborgen ligger ca. 4,5 km fra Brekstad. Ørland taxisentral holder til på Brekstad kai. Sykler du fra Brekstad til Austrått, tar det ca. 30 min. Ørland Kultursenter leier ut sykler.

Med bil og ferge

Fergen mellom Flakk (20 min med bil fra Trondheim sentrum) og Rørvik tar 25 min. Fra Rørvik tar det ca. 1 time og 20 min å kjøre til Austråttborgen.

Alternativt kan man kjøre via Orkanger og Agdenes, og ta fergen Agdenes-Brekstad før man kjører det siste stykket til Austrått.


Kontakt

MIST
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
Austråttborgen 7140 Ørland
E-post: thina.andresen@mist.no
Hjemmeside: nkim.no

Austråttborgen