Anno-pass

29.-30. juli er det duket for ANNOhelg i Trondheim. Her kan du få et innblikk i hvordan det var å leve i 1537 og være med på ulike aktiviteter fra den populære tv-serien som ble spilt inn i byen.

Med Anno-passet får du oppleve så mye du vil og være med på så mange aktiviteter du klarer i både Erkebispegården og på Sverresborg folkemuseum en hel dag.

Program:
Erkebispegården:
- Møt deltakerne Bjørn, Per og Linn Elise
- Møt steinhuggere, smeder og blyglasshåndverkere fra NDR som til daglig jobber med å restaurere Nidarosdomen og Erkebispegården.
- Smak middelaldermat servert av oldermann Inge Johnsen fra Lian
- Prøv fekting med Trondheim Tordenskiold Fekteklubb
- Test deg selv - bygg Da Vinci-bro og hvelv
- Bli med på skoletime anno 1537
- Bli med på omvisning: Erkebispegården anno 1537
- Bli med på vandreteater
- Bli med på ridderskole
- Lag ditt eget steinhuggermerke eller ditt eget våpenskjold

Sverresborg:
Lørdag:
11.00-16.00: 
Middelalderhåndverk på Nesset.
 Møt Anno-deltaker Hanne og oldermann Sverre i smia, og prøv deg på andre håndverksaktiviteter.
11.30, 13.30, 14.30
: Middelaldersang i Haltdalen Stavkirke
12.00:
Pilegrimsvandring på museet "fra kirke til kirke" med Terje Bratberg.
Opplev Haltdalen stavkirke fra 1100 - tallet, Lo kirke fra 1600-tallet og se rester av Fløankapellet der kisten til Olav den hellige ble oppbevart før den ble fraktet tilbake Trondheim. En unik historie vekkes til liv igjen!
14.00: Juniorpilegrimsvandring: Pilegrimsvandring fra Sverresborg til Nidaros med historier tilpasset unge pilegrimer. Birkebeinerleir: Bli en ekte birkebeiner! Kong Sverres barn Kristin og Håkon lærer bort noen av kong Sverres hemmeligheter. Her får du prøve deg på skyting med pil og bue og lære å sloss med sverd som en ekte birkebeiner! Aktiviteter for barn med historiefortelling, utgravning og lær å slå din egen mynt!
Egenaktivitet: Løs drømmemysteriet! Bli med Håkon og Kristin på oppdagelsesferd og løs drømmemysteriet. Riktig løsningsord gir en søt premie! (Aktivitetshefte kjøpes i butikken kr: 35,-)

Søndag :
11.00-16.00: 
Ridderleir
: Opplev riddere fra Ordo Ignis i trening, og prøv ekte ridderutrustninger!
Ordo Ignis trener til hest og fokuserer på noen av de klassiske konkurransene som ble benyttet i turneringer i middelalderen. Opplev demonstrasjon av våpenbruk fra hesteryggen!
11.00-16.00
: Middelalderhåndverk på Nesset
. Møt Anno-deltaker Hanne og oldermann Sverre i smia, og prøv deg på andre håndverksaktiviteter.
11.30, 13.30, 14.30: Middelaldersang i Haltdalen Stavkirke
12.00
: Pilegrimsvandring på museet "fra kirke til kirke" med Terje Bratberg.
 Opplev Haltdalen stavkirke fra 1100 - tallet, Lo kirke fra 1600-tallet og se rester av Fløankapellet der kisten til Olav den hellige ble oppbevart før den ble fraktet tilbake Trondheim. En unik historie vekkes til liv igjen!
14.00
: Juniorpilegrimsvandring.
Pilegrimsvandring fra Sverresborg til Nidaros med historier tilpasset unge pilegrimer.
Birkebeinerleir: Bli en ekte birkebeiner! Kong Sverres barn Kristin og Håkon lærer bort noen av kong Sverres hemmeligheter. Her får du prøve deg på skyting med pil og bue og lære å sloss med sverd som en ekte birkebeiner! Aktiviteter for barn med historiefortelling, utgravning og lær å slå din egen mynt!
Egenaktivitet: Løs drømmemysteriet!
Bli med Håkon og Kristin på oppdagelsesferd og løs drømmemysteriet. Riktig løsningsord gir en søt premie! (Aktivitetshefte kjøpes i butikken kr : 35,-)

  • Anno-pass
  • fra 375,-
Kjøp